Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TERIBIL Cel puţin două persoane au fost ucise și 23 au fost rănite în urma unor explozii în Afganistan

afganistan militari

Două explozii au izbucnit sâmbătă la o sărbătoare publică din sudul orașului Lashkar Gah din Afganistan, ucigând doi oameni și rănind alte 23, inclusiv guvernatorul provinciei Helmand, au anunţat oficialii din cadrul spitalelor și de securitate, relatează Reuters. Exploziile au avut loc în timpul sărbătorii Zilei Fermierilor pe un stadion în aer liber la care au participat aproape 1.000 de persoane, conform Mediafax.

Citește și: CUTREMUR după decizia lui Tudorel Toader: Victor Ciutacu, Dan Andronic, Radu Tudor și Emilia Șercan au EXPLODAT la adresa ministrului Justiției

Guvernatorul provinciei, Mohammad Yasin Khan, a fost rănit în urma exploziilor înainte de a fi îndepărtat rapid de la eveniment, potrivit unui martor. Starea guvernatorului este încă neclară. Două persoane au fost ucise și 23 au fost rănite, potrivit estimărilor inițiale ale oficialilor spitalului.

Exploziile par să fi fost cauzate de explozibili plasați. Atacul este unul dintre cele mai multe care au loc în timpul sărbătorilor de mai multe zile din Afganistan pentru a marca noul an tradițional, începând cu exploziile din capitala afgană Kabul joi. În urma acestor atacuri au fost ucise șase persoane și rănite 23 și au fost revendicate de gruparea islamistă Stat Islamic.

Anul nou tradițional este sărbătorit la scară largă în Afganistan, dar unii islamiști se opun festivităților, pe motiv că sunt împotriva tradiţiiei islamice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.