Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TERIBIL Cum puteau medicii să o SALVEZE pe Prințesa Diana: Trebuiau să identifice o mică rană

printesa Diana

Prințesa Diana a Marii Britanii ar fi putut fi salvată, după accidentul de mașină suferit la Paris, în 1997, dacă doctorii ar fi identificat la timp o mică rană care i-a provocat decesul, potrivit unor noi dezvăluiri făcute de medicul legist Richard Shephard, informează voici.fr.

Prinţesa Diana şi iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor, Henri Paul, au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit câteva ore mai târziu, la Spitalul Pitié-Salpêtrière. Prințesa avea 36 de ani, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Opoziția a câștigat o importantă bătălie

Anchetele desfășurate de poliţia din Franţa şi cea din Marea Britanie au stabilit că accidentul rutier s-a produs din vina şoferului, Henri Paul, care era în stare de ebrietate şi conducea cu o viteză prea mare, încercând să scape de paparazzi, pe străzile Parisului.

Potrivit volumului "Unnatural causes" scris de Richard Shepherd - unul dintre cei mai mari medici legiști din Marea Britanie - și care va apărea pe piață pe 18 aprilie, prințesa ar fi putut fi salvată în acea seară.

Citește și: Analiză devastatoare! Rareș Bogdan pune tunurile pe PSD! Nici Adrian Năstase nu a scăpat

Medicul legist explică faptul că, în 2004, a participat la o anchetă a poliției britanice privind decesul prințesei Diana și al lui Dodi Al-Fayed. "Operation Paget" a fost numele dat anchetei pe care poliţia a deschis-o pentru a investiga teoriile despre existenţa unui complot, care deveniseră tot mai numeroase, în legătură cu accidentul de automobil în care a murit prinţesa Diana. Anchetatorii au ajuns însă la concluzia că toate acele teorii erau lipsite de fundament.

Examinând toate probele disponibile, Shepherd a descoperit că prințesa a murit din cauza unei răni foarte mici, dar "foarte rare" și care, dacă ar fi fost descoperită la timp, era operabilă. Diana suferise câteva fracturi, precum și o rană în zona pieptului, dar decesul i-a fost provocat de distrugerea unei vene dintr-un plămân. Medicii au identificat problema și au încercat să repare vena, dar prea târziu, a explicat Shepherd.

Citește și: Lovitură de teatru în scandalul momentului! Marian Godină a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

Medicul a subliniat că acest tip de rană este atât de rar încât nu este de mirare că problema nu a fost observată la timp.

Richard Shepherd a mai spus că este de părere că, dacă prințesa și-ar fi pus centura de siguranță, nu ar fi murit.

Citește și: Lovitură pentru PSD și Liviu Dragnea! Augustin Lazăr nu dă curs solicitării social-democraților

Diana, mama prinţilor William şi Harry, s-a căsătorit cu prinţul Charles în 1981. Cei doi s-au despărţit în 1992 şi au divorţat în 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.