Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teritoriul ucrainean minat de ruși este de patru ori mai mare decât suprafaţa Elveției (ministru)

landminesinafrica.files.wordpress.com
mine

Aproximativ 30% din teritoriul Ucrainei este minat ca urmare a războiului, astfel că, pentru deminarea completă a ţării, este nevoie de o perioadă de zece ani, a declarat ministrul adjunct de interne de la Kiev, Mari Hakobian citat de agenția de presă RBC, scrie Rador.

„Aproximativ 174.000 de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei sunt minaţi în momentul de faţă, conform analizelor și estimărilor specialiștilor noștri. Este vorba despre aproximativ 30% din teritoriile noastre. Teritoriul minat al Ucrainei este de patru ori mai mare decât suprafaţa Elveției”, a explicat oficialul.

Potrivit ministrului adjunct de interne, acest lucru ilustrează situația reală din Ucraina în ceea ce priveşte dispozitivele explozive care se regăsesc pe teritoriul ţării. "Ne-am stabilit un obiectiv foarte ambițios că vom putea curăța toate aceste teritorii în decurs de zece ani. Pare mult, dar, pentru astfel de tipuri de activităţi, este puţin. Principalul lucru la care lucrăm astăzi este să ne consolidăm capacitatea de a avansa într-un astfel de ritm" - a mai declarat Hakobian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.