Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Termen limită pentru Dăncilă și Iohannis: E ultima zi în care Guvernul și Administrația Prezidențială pot trimite puncte de vedere privind concediul premierului

www.ccr.ro
CCR

Marți, 14 august, este ultima zi în care cele două părți, Guvernul și Administrația Prezidențială pot trimite punctele de vedere în cazul concediului premierului. Ulterior, judecătorii vor stabili când va avea loc ședința în care CCR va stabili dacă există un conflic juridic între premier și președinte.

Sesizarea a fost făcută după ce premierul și-a luat concediu și și-a delegat atribuțiile vicepremierului Paul Stănescu. Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu un conflict juridic între premier și președinte, șeful statului considerând că premierul trebuie să își exercite în permanență funcția sau să anunțe delegarea.

Klaus Iohannis a mai acuzat faptul că delegarea nu a fost anunțată și la nivelul președintelui și că în perioada delegării atribuțiilor trebuia numit prin decret, de către șeful statului, un premier interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.