Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Termenele date de ICCJ provoacă nemulțumiri în sistem: 'Trebuie să am dreptul la un proces echitabil. Termenul este unul exagerat'

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un avocat clujean reclamă termenele exagerate pentru procese primite de la ÎCCJ, care ajung la doi ani, și cere schimbarea politicii de organizare și un număr mai mare de judecători la Instanța Supremă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul Mate Andras a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o persoană are dreptul, conform tratatului CEDO, la un proces echitabil și într-un termen rezonabil, ceea ce nu se respectă.

”Conform tratatului CEDO, trebuie să am dreptul la un proces echitabil și într-un termen rezonabil, dar termenele pe care le dă ÎCCJ nu înseamnă deloc termen rezonabil, ci este unul exagerat. Aceasta în condițiile în care am primit acum primul termen de judecată pentru recurs într-un proces pentru luna februarie 2021, adică peste doi ani. Cred că ar trebui schimbată politica de organizare la ÎCCJ, adică un număr mai mare de judecători la ÎCCJ”, a spus Mate.

Klaus Iohannis intervine în scandalul recursului compensatoriu: Guvernul să vină cu soluții! Siguranța cetățeanului nu e negociabilă

Potrivit acestuia, un astfel de termen de peste 2 ani afectează tot ce înseamnă siguranța circuitului civil, deoarece dacă, de exemplu, este vorba despre un drept de proprietate, se poate schimba inclusiv situația în acest interval.

Avocatul spune că din cauza acestor termene lungi, un client nu are siguranța că i se rezolvă într-un fel o anumită problemă juridică.

Acesta a constatat că acordarea unor termene lungi a devenit o practică la ÎCCJ în ultima perioadă, în condițiile în care, anterior, erau doar de două-trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.