Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Rețeaua de Gaz Natural Lichefiat începe să prindă contur. Prima încărcătură a sosit în portul industrial Lubmin

Inquam Photos / George Calin
depozite gaze

Unitatea plutitoare de stocare și regazeificare (FSRU) Neptune a sosit în portul industrial Lubmin din Germania, ceea ce indică faptul că testele pot începe în curând la primul și, până în prezent, singurul terminal de GNL cu finanțare privată din această țară, anunță offshore-energy.biz.

Deutsche ReGas, dezvoltatorul terminalului GNL din Lubming, a informat că FSRU Neptune a ajuns în port pe 16 decembrie pentru a-și ocupa locul la dana special pregătită.

Deutsche ReGas a închiriat FSRU Neptune de la marele producător francez de energie TotalEnergies în baza contractului semnat în luna iulie a acestui an și a dat startul construcției terminalului GNL din Lubmin pe 20 septembrie.

Pe 23 noiembrie, FSRU a sosit în portul Mukran, unde a fost pregătit pentru transferul final la Lubmin. Aceasta a inclus reducerea pescajului FSRU de la 9,6 la aproximativ 5,2 metri și instalarea unui adaptor de țevi pentru a asigura o conexiune precisă a FSRU la sistemul terestru.

Stephan Knabe, președintele Consiliului de supraveghere al Deutsche ReGas, a declarat că, la sosire, FSRU Neptune a fost ancorată în conformitate cu reglementările și conectată imediat la linia de conectare la țărm, astfel încât compania să poată începe primele teste pentru terminalul GNL.

Knabe a adăugat că obiectivul este de a permite furnizarea de gaz cât mai repede posibil, explicând că punerea în funcțiune poate avea loc numai după ce au fost obținute toate autorizațiile necesare.

Potrivit acestuia, compania se așteaptă în continuare să pună în funcțiune terminalul în decembrie. Planurile inițiale prevedeau lansarea operațiunilor la începutul acestei luni. Cu toate acestea, demararea a fost amânată cu câteva săptămâni din cauza procedurilor de aprobare în așteptare.

După cum s-a raportat la momentul respectiv, au fost luate toate măsurile tehnice de precauție, dar operatorului îi lipsesc încă două autorizații - aprobarea oficială de către Comisia Europeană a unei autorizații excepționale din partea Agenției Federale pentru Rețele pentru terminal și autorizația de exploatare.

Odată ce va începe să livreze GNL, se așteaptă ca terminalul să alimenteze rețeaua de transport germană cu până la 4,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Dacă va primi autorizațiile în curând, terminalul Lubmin ar putea deveni al doilea terminal operațional bazat pe FSRU din Germania, urmând exemplul instalației Wilhelmshaven, recent pusă în funcțiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.