Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terminalul plutitor de gaz natural lichefiat al Gasgrid Finlanda este acum pregătit pentru livrările de gaz

energynews.pro
gaze gnl

Sub conducerea profesioniștilor de la Gasgrid Finlanda, terminalul plutitor de GNL din portul de mare adâncime de la Inkoo, Finlanda, este acum complet pregătit pentru utilizare și pot începe livrările de gaze, potrivit unui comunicat al companiei, scrie portnews.ru.

Proiectul terminalului plutitor implementat cu succes de GasgridFinland va asigura aprovizionarea cu gaz a industriei, a producției de energie și a gospodăriilor, precum și securitatea aprovizionării Finlandei și continuarea aprovizionării cu gaz mult timp în viitor. Nava terminalului plutitor de GNL "Exemplar" a ajuns la Inkoo la 28 decembrie anul trecut și a fost integrată cu succes în rețeaua de transport de gaze a Gasgrid Finlanda.

Acest lucru înseamnă că clienții terminalului nostru pot începe să distribuie gaze pentru a satisface nevoile industriei, ale producției de energie și ale gospodăriilor, nu doar în Finlanda, ci și în statele baltice", a declarat EsaHallivuori, vicepreședinte senior al diviziei de transport din cadrul GasgridFinland.

Nava terminalului plutitor de GNL are o lungime de 291 m și, atunci când este complet încărcată, deține aproximativ 68.000 de tone de gaz natural lichefiat (GNL), ceea ce corespunde la aproximativ 1.050 GWh de energie. GNL-ul este regazificat la bordul navei, după care gazul natural este transferat printr-un braț de încărcare către o conductă de legătură de 2,2 km și apoi către clienții finali prin intermediul rețelei de gaz a Gasgrid Finlanda. Nava are o capacitate anuală de regazeificare de 40 TWh, ceea ce depășește cu mult necesarul anual de gaze naturale al Finlandei. Terminalul de GNL permite, de asemenea, livrări de gaze către statele baltice și chiar către Polonia prin conducta Balticconnector.

 

Gazul natural lichefiat va fi livrat la terminalul GNL de pe piața internațională. La terminal nu se utilizează gaz rusesc, iar terminalul GNL va ajuta Finlanda să elimine definitiv dependența de gazul rusesc. Terminalul plutitor de GNL este operat de filiala GasgridFinland, GasgridFloating LNG Terminal Finland.

În toamna anului 2022, GasgridFinland a trimis o anchetă către diverși operatori pentru a afla dacă ar fi interesați să rezerve capacitate din încărcătura de punere în funcțiune, un lot de aproximativ 1TWh GNL. GNL-ul achiziționat pentru punerea în funcțiune și testare a fost utilizat pentru răcire și teste tehnice în cadrul procesului de punere în funcțiune a terminalului plutitor de GNL din Inkoo. În timpul perioadei de punere în funcțiune, care durează până la 25 ianuarie 2023, gazul va fi livrat expeditorilor care au făcut o rezervare pentru acest lot, precum și pentru a asigura securitatea aprovizionării Finlandei.

GasgridFinlandOy este o companie de stat finlandeză și un operator de transport și de sistem cu responsabilitate de sistem.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.