Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroare în Europa: Aeroportul Ostende, evacuat după o alertă cu bombă / Evacuare şi la Palatul Federal în Elveţia

alerta terorista

Aeroportul din oraşul belgian Ostende a fost evacuat miercuri în urma unei alerte cu bombă, la două zile după atacul terorist de la Bruxelles în care au fost ucişi doi cetăţeni suedezi, transmite agenţia EFE, conform Agerpres.

Ostende-Bruges este un mic aeroport situat în nord-vestul Belgiei şi care are legături aeriene în special cu destinaţii spaniole. În momentul primirii alertei nu se aflau pasageri în clădirea aeroportului, ci doar aproximativ 50 de membri ai personalului, dar aeroportul este inspectat ca măsură de precauţie.

Tot miercuri au fost evacuate în Franţa opt aeroporturi regionale de asemenea în urma unor alerte cu bombă. Alerta cu bombă de la aeroportul Ostende a venit la scurt timp după ce acolo aterizase un avion care avea ca destinaţie aeroportul francez Lille şi fusese redirecţionat din cauza evacuării aeroportului francez.

În acest timp, Palatul Federal de la Berna, unde se află sediul parlamentului şi guvernului elveţian, a fost evacuat parţial în aceeaşi zi după ce a fost semnalat un obiect suspect, iar în exteriorul clădirii poliţia a izolat Piaţa Federală.

O operaţiune similară a avut loc pe 5 octombrie după ce tot acolo a fost observat un alt obiect suspect, dar acum noul incident survine într-un moment general de alertă în mai multe oraşe europene în urma unor atacuri sau ameninţări teroriste survenite în contextul conflictului armat dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.