Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEROAREA e de neoprit: bilanțul morților din conflictul israeliano - palestinian URCĂ la 115, iar atacurile continuă

Sky News
violente israel

Armata israeliană continuă operaţiunile militare împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza, prin raiduri aeriene şi tiruri de artilerie de la sol, din zona frontierei, iar bilanţul victimelor în teritoriul palestinian aflat sub controlul organizaţiei islamiste Hamas a ajuns la 115 morţi.

Armata israeliană a bombardat intens Fâşia Gaza în cursul nopţii de joi spre vineri. În afară de raidurile aeriene, în zona frontierei acţionează militari la sol, însă armata israeliană a dat asigurări că nu a iniţiat o invazie.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat un bilanţ de 115 morţi şi 621 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene.

Armata israeliană susţine că cele mai multe victime din Fâşia Gaza sunt militanţi terorişti care lansau atacuri spre Israel.

Premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, în cursul nopţii de joi spre vineri, că organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, "va plăti un preţ greu". "Vom continua să facem ceea ce facem cu intensitate mare. Nu suntem spre final, operaţiunea va continua cât va fi necesar", a afirmat Benjamin Netanyahu.

Armata israeliană a mobilizat 9.000 de rezervişti şi a acumulat trupe şi vehicule militare în zona frontierei cu Fâşia Gaza.

Mişcarea Hamas a avertizat armata israeliană să evite incursiunile terestre. "Orice incursiune terestră, indiferent în ce zonă a Fâşiei Gaza, va conduce la creşterea numărului morţilor şi prizonierilor în rândurile inamicului", a transmis organizaţia islamistă Hamas, conform postului France24.

În cursul nopţii, organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat aproximativ 200 de rachete spre Israel, dintre care circa 30 au căzut în zona frontierei. În total, în ultimele patru zile, din Fâşia Gaza au fost lansate peste 2.000 de rachete spre teritoriul israelian.

O femeie în vârstă de 60 de ani a fost rănită grav, în cursul nopţii, după ce o rachetă a căzut pe o casă din oraşul israelian Ashkelon. În Israel, bilanţul atacurilor este de cel puţin şapte morţi şi peste 160 de răniţi.

În paralel, continuă eforturile diplomatice pentru un armistiţiu între Israel şi grupurile islamiste palestinene. Liderul organizaţiei islamiste Hamas, Ismail Haniyeh, a vorbit joi seară prin telefon cu oficiali din Egipt, precum şi cu emisarul ONU în Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, potrivit site-ului Ynetnews.com. În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului, Iordaniei şi Qatarului. Administraţia Joseph Biden a anunţat decizia de a trimite un diplomat de rang înalt în Orientul Mijlociu, pentru negocieri între Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza în scopul ajungerii la un armistiţiu. Hady Amr, adjunct al secretarului de Stat american responsabil de relaţiile cu Israelul şi cu palestinienii, urmează să ajungă în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.