Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroarea împotriva ortodoxiei continuă în Ucraina: Zeci de preoți sunt sancționați pentru legături cu Rusia

Facebook
preoti romani ucraina

Consiliul Naţional de Securitate al Ucrainei a impus sancţiuni împotriva a 22 de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse. Decretul respectiv a fost semnat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 'Decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională vizează independența noastră spirituală, pe care o consolidăm și o vom întări în continuare. Au fost impuse sancțiuni împotriva a 22 de persoane - cetățeni ai Rusiei, care, sub pretextul spiritualității, susțin teroarea și politicile genocide', a susţinut președintele într-un mesaj video, după cea de-a 334-a zi de război.

Pe lista celor vizaţi de sancțiuni au fost incluşi: Mitropolitul Ilarion Alfeiev al Budapestei și Ungariei; şeful adjunct al Departamentului Sinodal pentru relaţiile bisericii cu societatea şi mass-media Vahtang Kipşidze; consilierul Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii - protopopul Nikolai Balaşov; Mitropolitul de Vladimir și Suzdal, Tihon (Emelianov); Vladimir Legoida, șeful Departamentului Sinodal pentru Relațiile Bisericii cu societatea și mass-media al Patriarhiei Moscovei; Mitropolitul Antonie (Sevriuk) de Volokolamsk, șeful Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei. În afară de ei, mai sunt vizaţi: reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse la Consiliul Mondial al Bisericilor de la Geneva, Mihail Gundiaev, care este nepotul Patriarhului Kirill, precum și președintele Uniunii Penticostale Ruse Unite a Creștinilor Evanghelici, Serghei Riahovski. Sancțiunile prevăd blocarea bunurilor personale și ale fondurilor de care ar putea dispune ei prin terțe persoane. Au fost impuse sancțiuni împotriva majorității persoanelor incluse pe listă pentu o perioadă de cinci ani, împotriva a șase persoane - pentru 30 de ani.

De la începutul anului 2023, Ucraina a impus deja de două ori sancțiuni împotriva unor cetățeni ruși. Pe 7 ianuarie, au fost impuse restricții împotriva a 119 persoane publice ruse, printre care artiștii Filip Kirkorov, Valeria, Basta, Evgheni Petrosian, Leonid Iakubovici. Pe 15 ianuarie, alte 198 de persoane au fost vizate de sancțiuni, printre care regizorul Andrei Koncealovski, actorul Egor Beroev, Angelina Vovk, Iuri Loza, bloggerul și traducătorul Dmitri Pucikov (cunoscut sub numele de Goblin), comentatorul sportiv Dmitri Guberniev și Semion Pegov, șeful proiectului WarGonzo. În ceea ce-l privește pe Capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, sancțiunile ucrainene impuse împotriva sa sunt în vigoare din octombrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.