Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Teroarea suhi' în Japonia - Trei persoane au fost arestate

Linkdin
sushi

Poliția japoneză a reținut trei persoane în legătură cu așa numitul caz „teroarea sushi". Este vorba despre farse virale, care amenință renumele mondial al restaurantelor de sushi din Japonia, susțin anchetatorii.

Luna trecută, un videoclip publicat pe rețelele de socializare a devenit viral și a stârnit indignarea japonezilor. În imagini apărea un bărbat care lingea o sticlă de sos de soia într-un local de sushi. În alt loc, același bărbat s-a filmat în timp de punea salivă în vasele unui restaurant.

Ulterior, au apărut numeroase alte videoclipuri care au stârnit îngrijorarea publicului, potrivit BBC.

Proprietarii restaurantelor au cerut public încetarea „sabotajul alimentar”, iar în unele cazuri liniile pe care se aflau farfuriile cu sushi au fost închise. În estul Japoniei, de exemplu, lanțul Choushimaru a anunțat că nu va mai utiliza benzile transportoare după ce un client a pus un muc de țigară într-un borcan de ghimbir murat. În schimb, angajații vor duce mâncarea direct la masa clienților pentru a evita alte incidente.

Japonia este renumită pentru standardele sale ridicate privind curățenia și pentru calitatea produselor. De aceea, farsele au șocat milioane de oameni din întreaga țară și au dus la scăderea prețului acțiunilor unor companii puternice.

Miercuri au fost făcute primele rețineri. Poliția din Nagoya, oraș din centrul Japoniei, susține că Ryoga Yoshino, în vârstă de 21 de ani, a lins o sticlă de sos de soia la un restaurant de sushi cu bandă rulantă pe 3 februarie. Au fost implicați și doi adolescenți de 15 și 19 ani.

Suspecții și-au recunoscut fapta, a anunțat poliția. De asemenea, unul dintre ei și-ar fi prezentat scuze pentru acțiunile sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.