Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Terorism nuclear' - Iranul acuză un atac asupra instalaţiei de îmbogăţire a uraniului

cloudfront.net
Republica Islamica Iran

Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran (OIEA), Ali-Akbar Salehi, a descris duminică drept "terorism nuclear" un incident electric înregistrat în timpul dimineţii la instalaţia de îmbogăţire a uraniului din Natanz, transmit AFP, Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat difuzat de televiziunea de stat, Salehi a îndemnat comunitatea internaţională şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) să "acţioneze împotriva acestui terorism nuclear" şi a avertizat că ţara sa "îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva autorilor săi".

Comunicatul de presă nu acuză niciun grup sau stat pentru acest atac şi nu oferă nicio indicaţie a stării instalaţiilor în cauză.

Duminică mai devreme, purtătorul de cuvânt al OIEA, Behrouz Kamalvandi, a anunţat că în cursul dimineţii s-a produs o "pană de curent" de origine suspectă la uzina de îmbogăţire a uraniului din Natanz, unul dintre principalele centre ale programului nuclear al Iranului, unde cu o zi înainte au fost lansate noi cascade de centrifuge interzise de acordul nuclear iranian din 2015.

În Natanz, o instalaţie de aproximativ 100.000 de metri pătraţi construită la opt metri sub pământ, a avut loc o explozie pe 2 iulie 2020, într-o sală de asamblare a centrifugelor avansate, catalogată la momentul respectiv drept "sabotaj".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.