Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroristul din Berlin avea de gând să ajungă la Roma

Anis Amri, presupusul autor al atentatului de la Berlin, planifica să meargă la Roma, înainte de a se duce la nord de Milano, unde a fost împuşcat la 23 decembrie de către poliţie, scrie presa italiană vineri, potrivit AFP, transmite agerpres.

"În gara din Torino, după sosirea din Franţa, el a fost filmat de două ori de camere de supraveghere, în timp ce căuta un ghişeu automat de informaţii despre trenuri care să plece spre Roma sau Milano", informează Il Corriere della Sera, fără a cita sursa.

"Ca un semn că nu avea o direcţie precisă de deplasare, el a optat în final pentru un tren regional spre Lombardia, pentru că la acea oră târzie nu exista niciun tren spre capitală", continuă cotidianul milanez.

Citeşte şi: Rusia a BOMBARDAT poziţiile jihadiştilor SI din Al-Bab

Mai multe ziare informează că, odată ajuns la Milano, în 23 decembrie în jurul orei 02:00, Anis Amri s-a întâlnit cu un tânăr salvadorian pe care l-a întrebat "de unde ar putea lua un tren sau un autobuz spre Roma, Napoli sau Sud".

Sesto San Giovanni, oraş la nord de Milano, unde a fost ucis Anis Amri, este punctul de plecare al autocarelor cu destinaţia Spania, Maroc, Albania sau sudul Italiei.

Potrivit cotidianului Il Messaggero din Roma, faptul că tânărul tunisian intenţionase să se ducă în Capitală "nu este întâmplător".

Pentru că "în Latium avea probabil contactele cele mai strânse", continuă ziarul care arată că Anis Amri a locuit mai multe săptămâni în Aprilia, la 40 km sud de Roma, la unul dintre compatrioţii săi întâlnit în Lampedusa şi aflat în prezent în închisoare.

Mai multe percheziţii au fost efectuate, în special în locuinţele unde a fost găzduit în urmă cu un an în această zonă agricolă, potrivit poliţiei.

Citeşte şi: NATO: Există un risc permanent de comitere a unor noi atacuri teroriste

Înainte de a se duce în Germania, în iulie 2015, Anis Amri, sosit în 2011 în Lampedusa, a petrecut patru ani în închisoare în Sicilia pentru incendierea unei şcoli şi este posibil să fi stabilit contacte durabile cu alţi deţinuţi.

Ancheta în curs asupra atentatului criminal din Berlin, soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi, urmează să clarifice numeroase puncte, începând cu existenţa unei eventuale reţele de susţinere în pregătirea atacului cu un camion furat şi fuga tânărului tunisian.

"În acest stadiu al investigaţiilor, nicio legătură sau sprijin pe care Anis Amri le-ar fi putut avea la Milano sau în regiunea sa nu au apărut", a declarat vineri prefectul poliţiei din Milano, Antonio de Iesu, în faţa presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.