Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla anunță că își va atinge ținta de producție a Modelului 3 până la finalul lunii iunie

playtech.ro
tesla model 3

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat miercuri că produce 500 de mașini Modelul 3 pe zi, iar în acest ritm ar trebui să-și atingă ținta de 5.000 de modele produse pe săptămână până la sfârșitul lunii iunie, anunțul crescând acțiunile companiei cu peste 4%, relatează Reuters preluat de Mediafax.

Profitabilitatea Tesla depinde de creșterea productivității Modelului 3, însă compania nu a reușit până acum să-și atingă ținta săptămânală de 5.000 de mașini, din cauza blocajelor de producție, liniile de fabricare având capacitatea de a produce 3.500 de vehicule Model 3 pe săptămână, a declarat Musk investitorilor într-una din întâlnirile anuale a acționarilor.

La ora publicării acestei știri, acțiunile Tesla se tranzacționau la Bursa din New York cu 305 dolari/acțiune, înregistrând o creștere de 4,8%.

Tesla anunța, la începutul lunii mai, că va deveni profitabilă în a doua jumătate a anului 2018 dacă va produce săptămânal 5.000 de mașini din cel mai nou model al său, Modelul 3, însă atingerea scopului propus este discutabilă, pentru că Tesla a fabricat doar 2.270 de mașini în ultima săpămână din aprilie, relatează BBC.

Compania a raportat la finalul primului trimestru o pierdere record de aproape 710 milioane de dolari, mai mult decât dublu comparativ cu aceași perioadă a anului trecut, iar analiștii spuneau că situația este gravă în ciuda asigurărilor care vin din partea conducerii companiei.

Tesla a cheltuit foarte mult pentru producția celui mai nou model, Modelul 3, dar continuă să nu se încadreze în estimările de producție, în pofida cererii puternice din partea clienților. Tesla a realizat doar 9.800 de unuități de Model 3 în primele trei luni ale anului, comparativ cu un obiectiv inițial de 5.000 de vehicule pe săptămână.

Vara trecută, directorul executiv a precizat că Tesla a cheltuit aproximativ 100 de milioane de dolari pe săptămână pentru producția noilor modele. Bloomberg a calculat recent că Tesla continuă să cheltuiască mai mult de 6.500 de dolari pe minut.

„Nu văd cum Tesla va supraviețui, având în vedere structura lor de capital, ceea ce înseamnă că au tone de datorii și pierderi masive continue”, a precizat analistul John Thompson, citat de Bloomberg.

Compania a apelat anterior la investitori, pentru mai mulți bani, precum și la plăți anticipate pentru clienții care doresc noile modele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.