Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla va majora anul acesta salariile angajaţilor din Germania

tesla

Tesla va majora anul acesta salariile angajaţilor din Germania

Tesla a anunţat că va acorda o majorare salarială angajaţilor de la fabrica din landul german Brandenburg, unde sindicatele susţin că muncitorii câştigă mai puţin decât media din industrie, transmite Reuters, conform Agerpres.

Producătorul american de vehicule electrice a precizat că va informa angajaţii în noiembrie în privinţa nivelului creşterii salariale, adăugând că anul trecut salariile au crescut cu 6%.

Tesla, spre deosebire de alte companii auto din Germania, nu are un contract colectiv de muncă care să prevadă nivelul salariilor.

Conform contractelor din 2022, angajaţii de la Volkswagen, Mercedes-Benz şi BMW au beneficiat de o majorare salarială de 5,2% în iunie 2023 şi de 3,3% în 2024, precum şi de o primă de inflaţie pentru angajaţii full-time de 3.000 euro.

Sindicatul german IG Metall anunţase anterior că salariile la Tesla sunt în medie cu aproximativ 20% sub cele oferite conform contractelor colective de muncă.

Tesla, care în prezent are aproximativ 11.000 de angajaţi la fabrica din landul german Brandenburg, lângă Berlin, va avea nevoie de forţă de muncă suplimentară pentru planificata extindere din 2024, care ar urma să dubleze capacitatea de producţie pentru baterii şi vehicule.

Tesla Inc a ratat estimările pieţei privind livrările de vehicule electrice (EV) în trimestrul trei din 2023, deoarece planificatele modernizări ale fabricilor sale au forţat opriri ale producţiei, iar acţiunile au scăzut luni cu 2,5%.

În perioada iulie-septembrie 2023, compania condusă de Elon Musk a livrat 435.059 vehicule, un declin de aproape 7% faţă de trimestrul precedent, dar cel mai valoros producător auto global şi-a menţinut obiectivul de a livra anul acesta 1,8 milioane de unităţi. Tesla a livrat uşor peste 1,3 milioane de unităţi în primele nouă luni din acest an.

Analiştii se aşteptau ca Tesla să livreze 459.949 maşini în trimestrul trei din 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.