Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Testare gratuită pentru depistarea COVID-19 în peste 50% dintre cabinetele medicilor de familie

test covid-19 coronavirus testare

Mai mult de jumătate din medicii de familie din judeţ fac în cabinetele proprii testare rapidă, gratuită, pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, ceea ce situează Vâlcea peste media naţională, potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii CAS Vâlcea au informat vineri că din cei 193 de medici de familie din judeţ care au în prezent contracte cu instituţia, 98 sunt implicaţi în această activitate de testare cu teste antigen.

"Potrivit datelor oficiale disponibile, la nivel naţional sunt 4.201 cabinete medicale în care se efectuează, gratuit, testarea rapidă, ceea ce înseamnă mai mult de 1/3 din totalul medicilor de familie, din această perspectivă judeţul Vâlcea situându-se peste media naţională. Mulţumim medicilor de familie pentru eforturile suplimentare (testare rapidă, monitorizare pacienţi COVID, vaccinare) pe care le depun în lupta continuă care se duce la nivel naţional împotriva pandemiei COVID!", a transmis conducerea CAS Vâlcea, care a precizat că lista cabinetelor medicilor de familie unde se pot face teste rapide pentru depistarea virusului este disponibilă pe site-ul instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.