Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Testări gratuite pentru cancerele de sân şi de col uterin, oferite de Institutul Oncologic şi de Consiliul Judeţean

ghiduldesanatate.ro
cancer la san

Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca va desfăşura, cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, noi activităţi de testare pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin, la Cluj Arena, potrivit Agerpres.

"Unitatea mobilă pentru realizarea mamografiilor gratuite va staţiona la Cluj Arena în perioada 1-2 septembrie, respectiv 4-8 septembrie, în intervalul orar 08,00-19,00. Acţiunile de testare mamografică se adresează femeilor care locuiesc în judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj şi care au vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Programările se efectuează la numărul de telefon 0758.621.395, de luni până vineri, între orele 08,00 şi 17,00", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de CJ Cluj.

De asemenea, testările pentru cancerul de col uterin vor fi realizate în perioada 4-8 septembrie, între orele 14,00-19,00. Programările pot fi efectuate la numărul de telefon 0215.277.598.

"Având în vedere succesul pe care l-au înregistrat activităţile de testare derulate la stadion în primăvara acestui an, continuăm să sprijinim implementarea acestor proiecte, benefice pentru cetăţeni. Încurajăm doamnele să acorde prioritate sănătăţii şi să profite de aceste facilităţi, acordate în mod gratuit de către specialişti", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, sunt vizate femeile care au domiciliul în oricare dintre judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, cu vârsta cuprinsă între 24 şi 64 de ani (şi care nu au efectuat deja acest test în cadrul proiectului).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.