Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teste PCR false la intrarea în Româna, poliția de frontieră efectuează cercetări

stiri.md
covid test

Poliţiştii de frontieră gălăţeni efectuează cercetări asupra a două persoane care au prezentat autorităţilor competente teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, informează, joi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri într-un microbuz, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, şi o femeie cu cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani.

La controlul de frontieră, aceştia au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care îşi desfăşoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier, rapoarte medicale eliberate de o clinică din Republica Moldova care atestau că deţin rezultate negative la testarea pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 prin metoda RT-PCR.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea înscrisurilor în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare în urma cărora s-a constatat că acestea sunt false.

Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat că au făcut testele PCR la un centru medical din Cahul, Republica Moldova, şi nu aveau cunoştinţă că documentele în cauză nu sunt autentice.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.