Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teste pentru COVID, obligatorii în restaurante. Patronii se așteaptă la clienți mai puțini: 'E absurd să dai 45 de euro pe test ca să mănânci de 50 de lei'

exquis.ro
masa restaurant

Capitala a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori și certificatul verde va fi obligatoriu. Regula urmează să fie confirmată într-o ședință a comitetului local pentru situații de urgență. Cei care s-au vaccinat, au un test negativ sau au trecut prin boala vor putea merge la restaurant, la cinema, la sala de sport și la petreceri. În sălile de jocuri de noroc intră doar cei vaccinați. La mall, accesul este liber.

"Cred că este puțin absurd pentru cineva să meargă să își plătească un test de 45 de euro ca să vină să mănânce într-un restaurant ca să mănânce cu 50 de lei 70 de lei și uitându-ne la procesul de vaccinați în România, care este destul de mic, cred că va fi o scădere semnificativă. Personalul în HoReCa... există o gaură destul de mare. Sunt poziții pe care nu le avem acoperite. Este cu atât mai greu să găsim o persoană care să se ocupe de acest aspect, să verifice clienții la intrare", a spus Dragoș Panait, manager de restaurant, la Digi24.

Certificatul verde este obligatoriu și pentru copiii mai mari de 6 ani. Noile restricții nu se aplică însă în mall-uri, unde se poate intra și fără certificat verde.

Cât despre restaurantele din mall-uri, nici măcar premierul nu știe care sunt regulile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.