Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Testele serologice anti-coronavirus: cum vor italienii să găsească anticorpi în rândul populației

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Italia va începe din 4 mai o campanie de teste serologice la care vor participa 150.000 de persoane, menită să aducă mai multe informaţii despre pandemia de COVID-19, a anunţat sâmbătă înaltul comisar delegat pentru combaterea coronavirusului Domenico Arcuri citat de AFP.

Vezi si: CTP: Ludovic Orban are comportament de dictator. Am mirosit dejecții politice 30 de ani, dar cum să spui așa ceva ca premier? .

"Vom distribui teste regiunilor (20 de regiuni în total) în funcţie de numărul de locuitori şi de alte criterii stabilite de Institut National de Statistici (Istat)", a declarat la o conferinţă de presă, Domenico Arcuri.

Potrivit lui Arcuri nu există în prezent niciun test fiabil 100%, iar compania care oferă aceste teste serologice prezintă o garanţie a rezultatelor de peste 95%. Lombardia, regiunea cea mai afectată cu peste jumătate din decese - aproximativ 13.100 - înregistrate în întreaga ţară a început săptămâna aceasta testările serologice.

Aceste teste permit detectarea anticorpilor în rândul populaţiei şi eventual identificarea dacă o persoană este imunizată împotriva unei noi infecţii, deşi la ora actuală acest lucru reprezintă doar o ipoteză.

Arcuri a anunţat totodată că guvernul va fixa "un preţ maxim" pentru măştile de protecţie pe care cetăţenii vor fi nevoiţi să le poarte odată cu ridicarea măsurilor de izolare începând cu 4 mai.

El a asigurat că măştile sunt în curs de distribuire pentru adminstraţia publică, forţelor de ordine şi angajaţilor din transporturile publice şi căminelor de bătrâni.

Pandemia de coronavirus a provocat 26.384 de morţi în Italia şi în total 195.351 cazuri de contagiere, potrivit bilanţului prezentat sâmbătă, care relevă o scădere a numărului de îmbolnăviri la 105.847, mai puţin cu 680 în ultimele 24 de ore.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.