Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Texasul importă benzină din Europa pentru a acoperi deficitul de aprovizionare

benzina, motorina, combustibil

Cinci tancuri petroliere încărcate cu benzină, care au plecat din Europa spre coasta de est a SUA, au fost redirecţionate în mers spre portul Huston din statul Texas, pentru a acoperi un deficit de aprovizionare apărut după ce valul de frig de luna trecută a paralizat rafinăriile din Texas, transmite Bloomberg, potrivit AGERPRES.

Importurile de benzină în Coasta Golfului Texas sunt neobişnuite deoarece, în mod normal, aici se produce mai mult combustibil decât are nevoie regiunea şi o parte este exportată spre clienţii din străinătate. Însă luna trecută marile rafinării de-a lungul Coastei Golfului şi-au încetat activitatea din cauza valului de frig şi a întreruperii aprovizionării cu energie electrică. Operatorii au început să repornească treptat producţia însă unele rafinării ar putea avea nevoie de mai multe săptămâni pentru a reveni la normal.

Potrivit datelor Bloomberg, tancurile petroliere Mitera, Meredian Express, Marlin Maverick, Elka Efesis şi Uzava fie au livrat benzină fie sunt în drum spre portul Houston. Iniţial toate aceste nave, care au plecat din Italia sau Belgia, trebuiau să ajungă fie în New York fie în Savannah, Georgia.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Potrivit datelor oficiale, stocurile americane de benzină au înregistrat o scădere record de 13 milioane de barili în cursul săptămânii trecute, iar cea mai mare parte din această scădere a avut loc în Coasta Golfului Texas. Cele cinci tancuri petroliere care vin din Europa transportă în total 1,5 milioane barili de benzină.

Texasul are rezerve foarte mici de benzină, susţine Paul Hardin, preşedintele Texas Food & Fuel Association. "Dacă nu vom avea achiziţii stimulate de panică, am putea să depăşim următoarele trei-patru zile", spune Paul Hardin.

La rândul său, Patrick DeHaan, analist la firma de consultanţă GasBuddy, susţine că vineri după-amiază 12,2% din benzinăriile din Texas, adică una din opt, nu avea benzină, ceea ce reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de 14% din benzinării în cursul zilei de luni.

Între timp zona New York-ului, care în mod normal este aprovizionată cu benzină din Houston prin intermediul unei conducte, care suplimentează producţia rafinăriilor locale, nu se confruntă cu aceleaşi probleme ca şi Texasul. Stocurile de benzină din regiunea New York au crescut săptămâna trecută.

"În mod clar benzina migrează spre sud. Există spaţiu în tancurile petroliere aşa că mă aştepte la livrări mari spre Houston în săptămânile următoare", a declarat William Holeman, analist la Vortexa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.