Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda se confruntă cu niveluri nesănătoase de poluare a aerului în mai multe zone din Bangkok

independent.co.uk
Thailanda Bangkok

Thailanda se confruntă cu niveluri nesănătoase de poluare a aerului în mai multe zone din Bangkok

Departamentul pentru Controlul Poluării (PCD) din Thailanda a raportat miercuri niveluri nesănătoase de poluare a aerului în mai multe zone din Bangkok şi zonele învecinate odată cu schimbarea sezonului, care a readus în capitală o cantitate excesivă de particule de praf, transmite agenţia Xinhua, conform Agerpres.

Niveluri moderate până la nesănătoase de particule PM 2,5, variind de la 27 la 55 micrograme pe metru cub, au fost detectate miercuri în majoritatea zonelor din Regiunea Metropolitană Bangkok, potrivit datelor publicate de PCD.

Acumularea de particule PM 2,5 a fost cauzată de apropierea sezonului de iarnă, care aduce cu el mase de aer cu presiune ridicată şi aer stagnant, a indicat PCD într-un comunicat.

O avertizare cod portocaliu - ce presupune niveluri considerate nesănătoase ale cantităţii de particule prezente în aer - va fi în vigoare una sau două zile, a adăugat PCD.

Începând din luna iunie a anului trecut, ţara din Asia de Sud-Est şi-a revizuit limita naţională de siguranţă pentru particulele PM 2,5, de la 50 de micrograme pe metru cub în 24 de ore până la 37,5 micrograme pe metru cub în acelaşi interval, pentru a se alinia la standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.