Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda se redeschide: Cu ce își momește turiștii

Operation World
Thailanda

Autorităţile thailandeze au anunţat vineri că vor scurta, începând din aprilie, la 7 zile perioada de carantină obligatorie pentru cei veniţi din străinătate, cu condiţia să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, relatează EFE.

Această scurtare a carantinei, la jumătate faţă de cele 14 zile prevăzute anterior, are ca scop stimularea sectorului turistic, unul dintre pilonii economiei thailandeze care a fost grav afectat de pandemie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București: ‘Se pare că va fi și mai rău de atât, dacă vom continuă în acest ritm’

De asemenea, persoanele care încă nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus vor sta doar 10 zile în carantină dacă vor prezenta un test negativ pentru COVID-19.

Autorităţile thailandeze au asigurat vineri că, dacă lucrurile evoluează spre bine ca până acum, se prevede ridicarea tuturor măsurilor de izolare a celor veniţi in exterior începând de la 1 octombrie, dată la care se aşteaptă să fie vaccinaţi 69 de milioane de thailandezi.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Sub faldurile luptei împotriva corupției, capitalismul românesc a fost distrus. Capitaliștii români sunt pe cont propriu fiecare’

Thailanda a început campania de vaccinare luna trecută cu vaccinul companiei chineze Sinovac, dar strategia sa depinde în mare măsură de vaccinul dezvoltat de Oxford-AstraZeneca, din care speră să primească, în iunie, 61 de milioane de doze, la un laborator local ce aparţine regelui ţării, Vajiralongkorn.

Pandemia de COVID-19 a provocat 27.500 de contagieri şi 90 de decese în Thailanda, unde al doilea val a început în decembrie şi care a intrat în remise, fiind raportate mai puţin de 100 de cazuri zilnice.

Citește și: Ioana Ene Dogioiu: ‘Presiunea externă nu mai permitea menținerea SIIJ în forma actuală. Miza devenise ce va veni după SIIJ’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.