Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thaildanda: Aproximativ 800.000 de persoane, afectate de inundații

mediafax.ro
inundatii

Aproximativ 800.000 de persoane sunt afectate de inundaţiile de la începutul săptămânii şi care au cuprins deja zece provincii din sudul Thailandei, cu condiţii critice deja în districtele Songkhla, provincia cu cel mai mare număr de sinistraţi, relatează EFE, conform agerpres.ro

Numărul persoanelor care au murit în aceste inundaţii sunt şase: două la Songkhla, două la Pattani, una Yala şi alta la Trang, cea din urmă o asistentă medicală în vârstă de 39 de ani, mamă a doi copii care a murit vineri după ce a fost târâtă de o viitură. 

Surse ale Departamentului de Prevenire şi Gestionare a Dezastrelor au informat că districtele unde condiţii sunt cele mai critice sunt Krasae Sin, Ranot, Sathing Phra şi Singha Nakhon, situate de-a lungul lacului Songkhla. 

Autorităţile depun eforturi pentru a reduce nivelul apei lacului, eliberând apele în golful Thailandei şi avertizând că dacă prognoza nu se ameliorează inundaţiile în zonă ar putea dura o lună. 

De asemenea, apele râului Sungay Kolok s-au umflat şi au inundat mai multe zone din provincia Narathiwat unde nivelul apei a ajuns până la doi metri înălţime. 

Inundaţiile sunt frecvente în Thailanda unde se înregistrează precipitaţii abundente în această perioadă a musonului care afectează partea meridională a ţării în perioada septembrie şi decembrie şi partea centrală şi septentrională între iunie şi octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.