Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Booker Prize Foundation susține că se află în discuții pentru a găsi alt sponsor pentru cel mai prestigios premiu literar britanic

facebook.com
Biblia biblioteca carti

Cel mai prestigios premiu literar britanic ar putea fi redenumit după ce compania care l-a finanţat timp de 18 ani, Man Group, a decis să pună capăt relaţiei cu fundaţia care îl acordă, informează News.ro.

The Booker Prize Foundation a transmis că administratorii său se află deja în discuţii pentru a găsi un alt sponsor şi „sunt încrezători că noua finanţare va fi stabilită la timp pentru ediţia 2020”, scrie The Guardian.

Citește și: Pro TV lansează serialul 'Vlad', variantă modernă a poveştii contelui de Monte Cristo

„Între timp, anul acesta, cele două premii vor fi acordate ca de obicei”.

Compania britanică a anunţat că sprijinul financiar anual de 1,6 milioane de lire sterline va fi acordat pentru ultima dată în 2019, potrivit BBC.

Man Group a sponsorizat premiul Booker din 2002 şi Man Booker International, de când a fost înfiinţat, din 2005.

Directorul executiv al Man Group, Luke Ellis, a spus că sponsorizarea prestigioaselor premii literare a reprezentat „un privilegiu”, însă, „după o analiză atentă a iniţiativelor noastre de finanţare”, grupul a decis să îşi concentreze resursele în campania „Paving the Way”, privind diversitatea şi incluziunea, şi asupra Man Charitable Trust, care susţine alfabetizarea.

„Premiile Man Booker au însemnat foarte mult pentru noi toţi, la Man Group”, a mai spus Ellis, care a lăudat munca celor de la fundaţie.

În timpul relaţiei cu Man, premiul Booker a primit critici din partea autorilor şi editorilor.

Înfiinţat în 1969, pentru a primi acest premiu erau eligibili autori din ţările membre Commonwealth şi Republica Irlanda.

Citește și: Zece ţări participante la Eurovision 2019 şi-au ales deja reprezentanţii pentru competiţia de la Tel Aviv

În 2014, a fost luată decizia ca orice autor care scrie în limba engleză să poată concura pentru premiu. Astfel, doi dintre ultimii cinci câştigători au fost americani. Această decizie a fost primită cu reticenţă din partea editorilor britanici.

În 2018, Anna Burns a câştigat Man Booker Prize, în valoare de 50.000 de lire sterline, pentru „incredibil de originalul” roman „Milkman”, iar scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk a câştigat Man Booker International Prize pentru romanul său tradus în limba engleză „Flights".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.