Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Championship, puternicul turneu de rugby al emisferei de sud, începe pe 14 august

www.agerpres.ro
Noua Zeelandă Australia rugby

Puternicul turneu de rugby al emisferei de sud, Rugby Championship, va debuta anul acesta pe 14 august şi va dura până la începutul lunii octombrie, a anunţat Federaţia regională SANZAAR, care reuneşte Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia şi Argentina.

În prima etapă, Africa de Sud, campioana mondială en-titre, va întâlni acasă, la Porth Elizabeth, naţionala Argentinei, în timp ce Noua Zeelandă va juca la Auckland, pe Eden Park, contra Australiei.

Competiţia va avea 7 etape, ultima, pe 2 octombrie, programând partidele Africa de Sud - Noua Zeelandă, respectiv Argentina - Australia.

Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, turneul s-a desfăşurat în Australia, fără participarea sud-africanilor, fiind câştigat de Noua Zeelandă. Atunci s-a înregistrat şi cea mai mare surpriză, victoria Argentinei contra All Blacks (25-15), la Sydney.

Aşa cum se ştie, Argentina a disputat, la începutul lunii iulie, un meci-test, la Bucureşti, contra României, ''pumele'' impunându-se cu destulă dificultate, 24-17.

Sâmbătă, selecţionata Noii Zeelande a învins cu scorul de 33-25 (16-8) reprezentativa Australiei, la Auckland, în primul meci din cadrul Bledisloe Cup, trofeul pe care şi-l dispută anual cele două forţe ale sportului cu balonul oval din Emisfera sudică.

În schimb, Springboks s-au impus cu scorul de 19-16 (6-10) în cel de-al treilea meci disputat împotriva selecţionatei Leilor britanici şi irlandezi, disputat tot sâmbătă la Cape Town, câştigând două din cele 3 partide jucate contra ''Lions''.

În ierarhia mondială, Africa de Sud este lider, Noua Zeelandă ocupă poziţia a 2-a, Australia este pe 6, iar Argentina pe 7.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.