Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The European Consumer Organisation acuză Apple că distorsionează concurenţa pe piaţa streamingului muzical

beuc.eu
European Consumer Organisation

Grupul de lobby The European Consumer Organisation (BEUC) susţine un caz antitrust al Uniunii Europene împotriva Apple, în care compania americană este acuzată că distorsionează concurenţa pe piaţa streamingului muzical, transmite Reuters, citat de news.ro

Comisia Europeană a înregistrat primele acuzaţii antitrust împotriva Apple în luna aprilie, în urma unei plângeri făcute de compania de streaming Spotify.

Apple a respins acuzaţiile UE, afirmând că App Store a facilitat ca Spotify să devină cel mai mare serviciu de streaming muzical pe bază de abonament din lume.

Compania a primit un termen de 12 săptămâni pentru a răspunde acuzaţiilor.

BEUC a anunţat că i s-a permis să participe ca parte interesată terţă în cazul antitrust al Comisiei Europene, care ar putea conduce la impunerea unei amenzi semficative, de până la 10% din cifra de afaceri globală a Apple şi la obligarea companiei de a-şi schimba practicile de afaceri.

”Suntem nerăbdători să colaborăm cu Comisia pentru a ne asigura că europenii au acces la o gamă completă de servicii de streaming muzical fără ca opţiunile lor să fie restricţionate în mod incorect sau ca preţurile să fie mărite artificial”, a afirmat directorul general al BEUC, Monique Goyens, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.