Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Times: Republica Moldova cere Londrei extrădarea lui Cavcaliuc

The Times
lov mon

The Times: Republica Moldova cere Londrei extrădarea lui Cavcaliuc

Republica Moldova a depus rapoarte la Ministerul britanic de Externe care ar fi mărturie despre implicarea liderului partidului de opoziție PACE, Gheorghe Cavcaliuc, în scandaluri de corupție, relatează ziarul „The Times”.

Guvernul Republicii Moldova a cerut autorităților britanice extrădarea liderului partidului de opoziție PACE (Partidului Acasă Construim Europa), Gheorghe Cavcaliuc, care locuiește la Londra, a scris joi, 11 mai curent, sursa, citând documente care au intrat în posesia sa.

Potrivit acestuia, autoritățile moldovenești au transmis la Ministerul britanic de Externe rapoarte care ar fi mărturie despre implicarea lui Cavcaliuc în scandaluri de corupție. Aceste materiale au fost întocmite de avocați și activiști din Moldova și Marea Britanie, care cer înghețarea conturilor politicianului în băncile britanice.

Cavcaliuc, care a condus anterior Inspectoratul General al Poliției Republicii Moldova, a numit aceste acuzații „absolut false”. Ministerul de Externe a refuzat să comenteze rapoartele despre cererea Chișinăului de extrădare către acesta a opoziției moldovenești.

Potrivit publicației, politicianul s-a mutat în Marea Britanie în 2020. În noiembrie 2021, o instanță din Chișinău a emis un mandat de arestare preliminară pe numele lui Cavcaliuc pentru o perioadă de 30 de zile. Politicianul este acuzat de huliganism, incitare la violență și fabricare de dosare penale. The Times a subliniat că Interpolul a refuzat să îl înscrie pe Cavcaliuc pe lista internațională de urmăriți deoarece conduce un partid de opoziție, ceea ce înseamnă că acesta ar putea fi un caz politic.

Cavcaliuc a spus că a fost victima persecuției politice din partea autorităților moldovenești. El a negat, de asemenea, acuzațiile privind legăturile sale cu Kremlinul, amintind că a fost reținut pe un aeroport din Moscova în 2021 și i-a fost refuzată intrarea în Rusia. El a subliniat că partidul PACE este „pro-european și pro-NATO”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.