Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theodor Paleologu: 'Pentru mulţi Paştele este o ocazie de haleală şi pileală. Groaznic'

Facebook
Theodor Paleologu

Politologul Theodor Paleologu crede că pentru multe persoane Paştele este o ocazie de “haleală şi pileală” şi i se pare groaznic că unii nu înţeleg care este cu adevărat semnificaţia acestei sărbători, arată News.ro.

Theodor Paleologu a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, de realizatorul Sebastian Zachmann dacă Paştele are astăzi o valoare mercantilă.

“Din păcate, da. Pentru mulţi Paştele este o ocazie de haleală şi pileală. Groaznic. Mi se pare absolut groaznic, mi se pare că nu înţeleg care e cu adevărat semnificaţia. Însă înţeles cum trebuie, Paştele va rămâne întotdeauna o sărbătoare extrem de importantă, o sursă de reînnoire şi când spun Paşte mă gândesc evident la Paştele ortodox, la Paştele creştin, dar Paştele iudaic, de unde venim, e foarte important să avem în minte şi legătura între Paştele creştin şi Paştele iudaic. Faptul că credinţa creştină este totuşi înrădăcinată în mesajul lui Moise, dar şi Iisus este pentru creştini noul Moise”, a declarat Paleologu.

Citește și: Cum sărbătoresc Paștele românii din Italia. Interviu cu Părintele Maxim: ‘Mulți au venit fără să aibă un sentiment religios și aici și-au descoperit credința’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.