Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theodor Stolojan se cutremură la gândul că Ciolacu va fi premier: Îi știu concepțiile despre reforma fiscală

Theodor Stolojan

Fostul lider PNL Theodor Stolojan consideră că piatra de încercare a alianţei PSD – PNL o reprezintă campania prezidenţială din 2024. El a precizat că este îngrijorat că preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, va fi premier anul viitor, deoarece îi cunoaşte concepţia despre reforma fiscală.

Theodor Stolojan a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic, cât va rezista alianţa de guvernare PSD – PNL?

“Piatra de încercare pentru alianţă, cum a fost şi piatra de încercare pentru PSD-PDL, este campania prezidenţială”, a precizat Stolojan

Întrebat dacă nu vor fi probleme cu rotativa guvernamentală de anul viitor, fostul lider PNL a răspuns: “Rotativa guvernamentală de anul viitor, pe mine mă îngrijorează dintr-un singur punct de vedere, din punctul de vedere că primul ministru va fi domnul Ciolacu cred, preşedintele PSD-ului, a cărui concepţie despre reforma fiscală o cunosc. Dânsul crede foarte mult în aceste măsuri (n.r. plafonare de preţuri, impozit progresiv, taxă de solidaritate) şi sigur că are un cuvânt hotărâtor în guvern, ca prim-ministru. El se poate opune clar la orice măsură care vine din cadrul coaliţiei, poate să o accepte, iar celălalt partid, sigur, n-are decât două opţiuni: înghite sau pleacă. Sper că domnul Ciolacu va avea cumpătarea necesară să nu forţeze această notă. Însă piatra de încercare, după mine, e campania prezidenţială, care a fost piatra de încercare şi la Geoană – Băsescu”, scrie News.ro.

De asemenea, fostul lider liberal exclude un candidat comun la alegerile prezidenţiale al PSD şi PNL.

“Este exclus, pentru că înseamnă practic să nu mai fie o competiţie, o competiţie reală. Sigur, competiţie va fi, n-aţi văzut cum sar din baie candidaţii, vor fi poate mai mulţi candidaţi. E clar că competiţia nu mai poate fi reală, va fi un simulacru de competiţie. Nu este bine nici pentru PSD, nici pentru PNL. (…) Nu e ceva bun pentru niciunul dintre partide acest lucru. Gândiţi-vă cum ar trebui să se desfăşoare campaniile locale, campaniile parlamentare, având candidat comun la prezidenţiale. Adică totul devine deformant ”, a transmis Stolojan.

El susţine că nu este bine ca PSD şi PNL să meargă pe liste comune la alegerile parlamentare.

“S-a mai întâmplat, dar nu e bine pentru România, nu e bine pentru România şi ajung iar mă îndrept spre un monolit”, a adăugat Stolojan.

Întrebat ce şanse crede că are PNL să câştige alegerile prezidenţiale, fostul premier a răspuns: “Şansele există, dar PNL-ul pentru asta va trebui să îşi apere punctele de vedere foarte serios,mai ales de anul viitor în momentul în care PSD-ul preia postul prim-ministru. Sigur, PNL-ul va avea postul de viceprim-ministru, plus Ministerul Finanţelor, care e foarte important. Gândiţi-vă că în toate măsurile astea, până la urmă, cuvântul hotărâtor din punct de vedere al sustenabilităţii financiare îl are Ministerul Finanţelor. Politic, poţi să iei măsura care s-a luat şi acum nu, hai să dăm 50 de bani reducere, 25 suportă bugetul. 25…”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.