Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May așteaptă explicații din partea ministrului britanic al apărării în urma etichetării forțelor armate britanice ca putere 'de cel mai înalt nivel'

Twitter.com
Theresa May

Premierul britanic Theresa May i-a cerut ministrului apărării Gavin Williamson să justifice statutul Marii Britanii de putere militară 'de cel mai înalt nivel', ceea ce a trimis unde de şoc în rândul forţelor armate cu doar câteva săptămâni înaintea unui important summit NATO, a scris Financial Times, citat de Reuters, informează Agerpres.

Conform Financial Times, May i-ar fi spus lui Williamson să regândească toate capabilităţile necesare pentru a fi o forţă militară modernă şi să se concentreze mai mult pe abilitatea Marii Britanii de a contracara orice ameninţări de război cibernetic, inclusiv din partea Rusiei.

Intervenţia premierului a creat unde de şoc în Ministerul Apărării, a mai relatat Financial Times, care nu citează vreo sursă.

Vezi și: În urma retragerii SUA din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Brenden Varma așteaptă ca o țară din același grup regional să ocupe locul vacant

Biroul Theresei May a recunoscut că planurile secretarului apărării au fost contestate la o întâlnire de marţi de către şefa guvernului, dar a respins acuzaţiile că aceasta a susţinut o diminuare a statului militar al Marii Britanii, conform Financial Times.

"Sunt complet nejustificate sugestiile că actuala poziţie a Marii Britanii ca una din principalele naţiuni militare este pusă în vreun fel în discuţie", a spus un purtător de cuvânt al Downing Street, citat de Financial Times. "Premierul este ferm angajat faţă de forţele armate ale Marii Britanii şi faţă de menţinerea forţei şi capacităţii acestora de descurajare şi, acolo unde este nevoie, de eliminare a ameninţărilor cu care ne confruntăm", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Financial Times mai scrie că, deşi nu există o definiţie oficială a ce înseamnă putere militară 'de cel mai înalt nivel', Ministerul Apărării a interpretat-o ca având un spectru larg de capacităţi militare, printre care o forţă independentă de descurajare nucleară şi forţe maritime, terestre şi aeriene capabile să fie desfăşurate oriunde în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.