Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May DEFILEAZĂ, cu partidul, în sondaje: Diferență URIAȘĂ înainte de alegeri

reuters
Theresa May

Partidul Conservator, al premierului britanic Theresa May, a înregistrat cel mai mare avans de până acum în sondajele de opinie în vederea alegerilor legislative anticipate de la 8 iunie, într-o cercetare realizată de institutul ICM conform căreia conservatorii sunt cu 22 de puncte înaintea principalului partid de opoziţie, Partidul Laburist, transmite Reuters.

Potrivit sondajului ale cărui rezultate au fost publicate luni în ziarul The Guardian, pentru conservatori ar vota 49% dintre britanici, cu două puncte procentuale mai mult faţă de sondajul similar de săptămâna trecută, iar pentru laburişti 27%, cu un punct procentual mai puţin decât în sondajul precedent, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kylie Minogue este aproape de a deveni PRINȚESA Marii Britanii: Cu cine se iubește vedeta

În acelaşi timp, pentru Partidul Liberal-Democrat ar vota 9% dintre alegătorii chestionaţi, în creştere cu un punct procentual faţă de săptămâna trecută, iar pentru Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP, anti-UE), doar 6%, o scădere de două puncte procentuale într-o săptămână.

Directorul ICM, Martin Boon, a menţionat că există riscul ca sondajul să supraestimeze susţinerea faţă de conservatori, în contextul în care după alegerile din 2015 s-a ajuns la concluzia că institutele de sondare au făcut estimări eronate, subestimând sprijinul pentru conservatori şi suprareprezentându-i în sondaje pe susţinătorii laburiştilor. "După ce în ultimii doi ani am dezvoltat metode de sondare special concepute pentru a ne confrunta cu problema laburistă, se poate pune întrebarea dacă nu ne-am îndreptat prea mult în direcţia cealaltă", a spus Boon.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

Sondajul ICM a fost realizat online pe un eşantion de 2.038 de adulţi, în perioada 5-7 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.