Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May îl consideră pe Trump responsabil pentru tensiunile din Golf și reluarea înarmării nucleare de către Iran

Agerpres
Theresa May

Premierul în funcție al Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri că cea mai bună metodă de a preveni înarmarea Iranului cu arme atomice este să se ajungă la un acord de compromis, informează postul Euronews, potrivit Mediafax.

În probabil ultimul său discurs major în funcția de premier, May a declarat miercuri că Acordul nuclear cu Iranul trebuie protejat "indiferent de provocări".

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

"Indiferent dacă ne place sau nu, un acord de compromis rămâne cea mai bună cale de a obține rezultatul pe care toți îl căutăm - de a preveni înarmarea Iranului cu o armă atomică, și de a conserva stabilitatea în regiune", a afirmat premierul britanic.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Uniunea Europeană a cerut Iranului să înceteze toate activităţile de purificare a uraniului care sunt interzise prin Acordul nuclear din anul 2015. Teheranul a anunţat decizia de a purifica uraniu într-o concentraţie care depăşeşte limita de 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear din 2015. Administraţia de la Teheran a anunţat depăşirea concentraţiei de 4,5% în producţia de uraniu îmbogăţit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.