Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May insistă asupra faptului că acordul pentru Brexit trebuie să fie 'funcțional'

reuters
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a insistat miercuri asupra faptului că acordul privind Brexit trebuie să fie „funcțional”, în contextul în care a fost atacată dur atât de membrii Partidului Conservator, cât și de cei ai Partidului Laburist, în timpul discursului din Camera Comunelor, relatează BBC, informează Mediafax.

În timpul discursului, aceasta a declarat că nu este de acord cu deputatul conservator Andrea Jenkyns, care a întrebat „în ce punct s-a decis că Brexit înseamnă «a rămâne»”.

Theresa May a insistat că „Brexit continuă să însemne Brexit” și că Guvernul trebuie să „vorbească despre părțile pozitive” ale ieșirii din Uniunea Europeană.

„Știu că (Andrea Jenkyns, n.red.) m-a criticat pentru că vreau să găsesc o soluție funcțională. Nu sunt de acord cu ea deoarece cred că avem nevoie de o soluție care să fie benefică pentru Marea Britanie”, a adăugat Theresa May.

Vezi și: Donald Trump consideră că Rusia a sistat acţiunile împotriva SUA

Prim-ministrul a menționat că orice acord trebuie să fie credibil și să protejeze economia, precum și să onoreze rezultatele referendumului din 2016.

Theresa May se va adresa curând deputaților conservatori, care sunt puternic divizați din cauza politicilor pentru Brexit.

Fostul ministru de Externe britanic, Boris Johnson, a criticat-o dur pe May, acuzând Guvernul acesteia că este „indecis” în legătură cu ceea ce vrea și i-a transmis prim-ministrului că „nu este prea târziu să salveze Brexit”.

De asemenea, Theresa May a apărat în fața președintelui Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, modul în care aceasta negociază acordul pentru Brexit: „În timp ce liderul laburiștilor protestează, eu acționez”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.