Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May intenționează să discute cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite în cadrul summitului G20

Agerpres
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a declarat joi că intenționează să discute cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, în cadrul summitului G20, despre situația din Yemen și asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

"Intenționez să discut cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Mesajul pe care îl voi transmite va fi foarte clar, atât în problema privind asasinarea lui Jamal Khashoggi, cât și despre situația din Yemen", a afirmat Theresa May.

"Ne dorim o investigație completă și transparentă în conformitate cu ceea ce s-a întâmplat și cerem ca cei responsabili să fie trași la răspundere", a adăugat aceasta.

Citește și: Vladimir Putin și Donald Trump trebuie să se întâlnească pentru a discuta despre Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Statele occidentale cer de asemenea încheierea unei campanii militare coordonate de Arabia Saudită în Yemen, care a fost demarată de bin Salman și care a agravat criza umanitară.

"În ceea ce privește situația din Yemen, continuăm să fim îngrijorați în privința crizei umanitare. Soluția pe termen lung în Yemen este o situație politică și încurajăm toate părțile să lucreze în acest sens", a mai declarat premierul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.