Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May nu va mai candida pentru un nou mandat în parlament

Agerpres
Theresa May

Fostul premier britanic Theresa May a anunţat vineri că nu va mai candida pentru un nou mandat în parlament, devenind cel mai recent membru al Partidului Conservator de guvernământ care îşi semnalează ieşirea din politica de primă linie până la sfârşitul acestui an, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Theresa May a devenit prim-ministru în 2016, după ce liderul de atunci, David Cameron, a demisionat în urma votului şoc al Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. Ea a fost selectată de colegii săi din Partidul Conservator pentru a pune în aplicare această decizie fără precedent, pentru care predecesorul ei nu a lăsat niciun plan.

Ea a declarat ziarului local Maidenhead Advertiser că, de când a demisionat din funcţia de prim-ministru, a petrecut din ce în ce mai mult timp cu probleme globale, cum ar fi încercarea de a combate sclavia modernă şi traficul de persoane.

"Din acest motiv, după multă gândire şi analiză atentă, mi-am dat seama că, privind înainte, nu voi mai putea să-mi fac treaba ca parlamentar în modul în care cred că este corect şi pe care alegătorii mei îl merită", a spus ea.

Mandatul lui May ca premier a fost dominat de Brexit, supervizând una dintre cele mai tumultoase perioade din istoria politică britanică recentă, în timp ce în paralel se străduia să ţină împreună un partid şi o ţară care era profund divizată cu privire la ceea ce a însemnat retragerea din UE pentru viitorul naţiunii.

În cele din urmă, ea a demisionat cu lacrimi în ochi din funcţia de prim-ministru în eşecul din 2019, când nu a reuşit să pună în aplicare Brexit-ul la timp sau să găsească o modalitate de a determina parlamentul să-i aprobe planul de ieşire.

De când şi-a încheiat mandatul, ea a rămas membru al parlamentului pentru circumscripţia sa din sud-estul Angliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.