Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May SE PRĂBUŞEŞTE în sondaje. Popularitatea ei a ajuns la un prag ISTORIC

Popularitatea premierului conservator Theresa May, a scăzut la un nou nivel minim record de 34%, cu 59% dintre britanici declarându-se nemulţumiţi faţă de performanţa ei obţinută în alegerile anticipate din 8 iunie, potrivit unui sondaj publicat joi şi citat de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Potrivit sondajului Ipsos MORI pentru ziarul londonez Evening Standard, 1.071 de persoane i-au acordat lui May un "rating de satisfacţie net" de minus 25, pe baza procentelor celor satisfăcuţi şi nemulţumiţi.

Citeşte şi: Casa Albă este ZGUDUITĂ de un nou SCANDAL monstru. Campania lui Trump ar fi folosit bani murdari (WSJ)

"Singurul prim-ministru care a avut un rating negativ în luna după alegeri a fost Tony Blair, la minus 13 în 2005, pe fondul unei reacţii împotriva războiului din Irak", potrivit ziarului, care este editat de fostul ministru de finanţe conservator George Osborne.

May este şi mai impopulară în rândul alegătorilor tineri, în timp ce 27% dintre susţinătorii conservatori se declară de asemenea nemulţumiţi de performanţa ei după rezultatul dezamăgitor în alegerile din 8 iunie.

Presiunea asupra lui May a crescut după ce ea şi-a pierdut în mod neaşteptat majoritatea parlamentară în aceste alegeri.

"Evaluarea ratingului dnei May este fără precedent în informaţiile noastre despre prim-miniştri din trecut - de la un nivel istoric ridicat la începutul campaniei la un nivel istoric scăzut la doar o lună după alegeri", a declarat Gideon Skinner, cercetător principal pentru Ipsos MORI.

Citeşte şi: Angela Merkel îşi ia pauză de la activitatea politică şi se retrage în liniştea munţilor

Pe de altă parte, sondajul aduce veşti mai bune pentru Theresa May constatând că ea este încă "cel mai capabil" prim-ministru, în comparaţie cu liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, 46% faţă de 38%

Cu privire la intenţiile viitoare de vot, sondajul îi plasează pe conservatori cu 41% şi pe laburişti cu 42%, urmaţi de liberal-democraţi cu 9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.