Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel îşi ia pauză de la activitatea politică şi se retrage în liniştea munţilor

mediafax
merkel

Cancelarul german Angela Merkel a plecat de joi în concediu pentru trei săptămâni, alegând două destinaţii deja tradiţionale pentru vacanţa sa de vară: festivalul de la Bayreuth şi localitatea Sulden, din Tirolul de Sud, în Alpii italieni, a relatat tabloidul Bild, citat de EFE, potrivit agerpres.

Guvernul nu furnizează date oficiale cu privire la vacanţele cancelarului însă, ca în fiecare an, Bild informează cu privire la destinaţiile alese de Merkel, care nu diferă faţă de anii precedenţi.

Turcia, ZGUDUITĂ de un cutremur PUTERNIC: Peste 200 de victime - FOTO/VIDEO

La 25 iulie, Merkel şi soţul ei, Joachim Sauer, sunt aşteptaţi la deschiderea Festivalului Richard Wagner din Bayreuth (landul Bavaria), eveniment cultural tradiţional la care ambii soţi, melomani declaraţi, participă în fiecare an. Şi tot ca în fiecare an, Merkel şi Sauer vor vizita Tirolul de Sud, unde pot practica una dintre activităţile lor favorite, plimbări pe traseele montane, după care vor reveni la Berlin, unde Merkel se va implica în campania electorală pentru a obţine un nou mandat de cancelar la alegerile din 24 septembrie.

Prima zi de concediu a cancelarului german a stat sub semnul anunţului ministrului de externe al ţării, social-democratul Sigmar Gabriel, privind 'revizuirea' relaţiilor cu Turcia după confruntări succesive în relaţiile bilaterale şi încarcerarea la Istanbul a şase activişti pentru drepturile omului, dintre care unul este cetăţean german. Gabriel şi-a întrerupt concediul pentru a reveni la Berlin şi a anunţa schimbări în relaţia cu Turcia, transmiţând noi avertismente pentru turişti şi investitori.

'Măsurile anunţate de ministrul de externe la adresa Turciei sunt necesare şi indispensabile, dată fiind situaţia', a reacţionat Merkel pe Twitter, într-un mesaj postat de purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.