Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May şi Leo Varadkar vor discuta, din nou, despre frontiera irlandeză

www.agerpres.ro
Theresa May

Premierul britanic Theresa May şi omologul său irlandez Leo Varadkar au convenit miercuri să discute din nou în următoarele zile, după ce şeful executivului de la Dublin şi-a reiterat poziţia sa fermă cu privire la frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, transmite Reuters.

May şi Varadkar au avut miercuri o convorbire telefonică. ''Taoiseach-ul (prim-ministrul) a reiterat poziţia fermă a Irlandei referitoare la text, aşa cum el a subliniat şi luni'', a declarat un purtător de cuvânt al şefului guvernului de la Dublin, în legătură cu proiectul de acord privind frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

Leo Varadkar s-a declarat luni seară 'surprins şi dezamăgit' de faptul că şefa guvernului britanic Theresa May s-a răzgândit în privinţa acordului legat de situaţia frontierei nord-irlandeze post-Brexit la care s-ar fi ajuns mai devreme în cursul aceleiaşi zile. Varadkar a afirmat că a doua fază a negocierilor privind Brexitul, cea privind viitoarele relaţii dintre Marea Britanie şi UE, ar putea începe luna viitoare dacă nu se ajunge la un acord în această săptămână.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie nu au reuşit să ajungă luni la un acord în negocierile privind Brexitul. Rămân diferenţe de opinie asupra a 'două sau trei chestiuni', a recunoscut premierul britanic Theresa May la finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, consacrată discutării a trei dosare esenţiale în negocieri - 'factura' divorţului dintre Londra şi UE, drepturile cetăţenilor post-Brexit şi gestionarea frontierei irlandeze după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, conform Agerpres. Juncker şi-a exprimat totuşi speranţa că se va ajunge la un acord 'în cursul acestei săptămâni', ceea ce i-ar permite să-l prezinte la Summitul UE din 14-15 decembrie de la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.