Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May spune ce se va întâmpla dacă Acordul Brexit nu va fi aprobat : Marea Britanie nu va părăsi UE pentru multe luni, poate chiar mai mult

Agerpres
Theresa May

Prim-ministrul britanic Theresa May le-a cerut membrilor Parlamentului să facă „un compromis onorabil” în ceea ce privește Brexit, sperând să obțină aprobarea Acordului Brexit negociat cu Uniunea Europeană, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Acordul Brexit negociar de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Conform informațiilor apărute în presă, Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în fața Camerei Comunelor, săptămâna viitoare.

Într-un interviu pentru publicația Sunday Telegraph, Theresa May a transmis că dacă Acordul Brexit nu va fi aprobat, Marea Britanie „nu va părăsi Uniunea Europeană pentru multe luni, poate chiar mai mult”.

După ce Acordul Brexit a fost respins pentru a doua oară de către parlamentari. Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Uniunea Europeană urmează să decidă termenii și condițiile amânării. Din punct de vedere legal, Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie.

Citeste si Celebritate, Cristiano Ronaldo este numele tău: Atacantul lui Juve conduce topul celor mai cunoscuți sportivi ai lumii

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a transmis o scrisoare parlamentarilor prin care îi invită la discuții pentru a găsi un compromis.

Theresa May a transmis că dacă parlamentarii aprobă Acordul Brexit înaintea summitului liderilor europeni, care va avea loc joi, Marea Britanie va putea cere o prelungire de scurtă durată, din motive legislative. Dacă acordul nu va fi aprobat până joi, liderii UE vor cere probabil o prelungire de lungă durată.

„Nu este rezultatul ideal - am fi putut și ar fi trebuit să părăsim Uniunea Europeană în data de 29 martie”, a declarat May.

Ţările Uniunii Europene vor decide excluderea Marii Britanii din Blocul comunitar de la 1 iulie în cazul în care Guvernul de la Londra nu va accepta participarea la scrutinul europarlamentar programat în luna mai, arată un proiect de document al Consiliului UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.