Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thierry Siteny Randrianasoloniaiko, președintele Federației Africane de Judo a semnat un protocol cu Universitatea de Științele Vieții `Regele Mihai I`

Universitatea de Stiintele Vietii `Regele Mihai I` Timisoara
Thierry Siteny Randrianasoloniaiko Cosmin Alin Popescu

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara și Federația Africană de Judo au încheiat un protocol de colaborare prin care studenții din Africa vor putea beneficia de burse de studii la cele șase facultăți din cadrul universității. Memorandumul între cele două instituții a fost semnat la Timișoara de către rectorul universității, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, și președintele Federației Africane de Judo, Thierry Siteny Randrianasoloniaiko, în prezența consultantului politic Anton Pisaroglu, care s-a implicat activ în materializarea acestui proiect, acesta având în derulare mai multe proiecte în Africa.

Thierry Siteny Randrianasoloniaiko mai deține, pe lângă funcția de președinte al Federației Africane de Judo și pozițiile de Președinte al Comitetului Olimpic Malgaș, precum și membru al Parlamentului din Madagascar.

„Cred cu tărie în rolul important al educației în modelarea generației tinere care va aduce progres și dezvoltare pentru Madagascar. De foarte mult timp am dezvoltat proiecte în domeniul educației pentru a crește o nouă generație de lideri, puternică și educată, pentru continentul African. Sportul nu este doar despre medalii ci despre a da o șansă celor care provin din medii defavorizate, de a le oferi o viață mai bună, cu atât mai mult copiilor și tinerilor de pe continentul african. Aceasta este misiunea mea și nu mă voi opri până când în țara mea și pe continentul african fiecare copil și tânăr va beneficia de educație de calitate. Pentru că am crescut cu valorile pe care judo-ul mi le-a insuflat și pentru că unul dintre modelele de viață este Nelson Mandela, nu uit niciodată cuvintele sale memorabile: educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Doresc să mulțumesc Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I”, în special rectorului prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, precum și prietenului și consilierului meu, Anton Pisaroglu, care cunoaște și iubește Africa, pentru că au venit alături de mine în acest demers.”

content-image

Memorandumul are ca obiective principale dezvoltarea unui parteneriat în domeniul educațional și în cel al sportului, consolidarea relațiilor de colaborare și de prietenie între cele două instituții, stabilirea unor relații internaționale solide între mediul academic din România și cel african și încurajarea studenților din Africa să studieze în România.

„Mă bucur enorm pentru că astăzi am semnat acest memorandum prin care  Universitatea noastră își extinde portofoliul de parteneriate internaționale la peste 40 de țări din Europa, Africa dar și alte continente. Acest lucru a fost posibil datorită viziunii echipei, pe care țin să o felicit pentru înaltul profesionalism recunoscut la nivel internațional. Universitatea „Regele Mihai I” a reușit performanța de a deveni un hub educațional de talie internațională, punând accent pe cercetare și inovare menite să crească calitatea vieții oamenilor. Așa cum afirma și președintele Siteny Randrianasoloniaiko, cred în puterea de schimbare a destinelor oamenilor și națiunilor prin educație. Din acest motiv, programul de burse pe care le oferim studenților din Madagascar prin parteneriatul semnat astăzi reprezintă contribuția noastră la dezvoltarea generațiilor viitoare. M-am bucurat să îl avem oaspete pe dl președinte Siteny Randrianasoloniaiko, în care am descoperit un om cu înalte valori și o viziune foarte solidă, determinat să aducă o schimbare reală în rândul tinerilor din Madagascar” a  afirmat rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I”,  prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu.

Prin semnarea protocolului cu Federația Africană de Judo, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara încurajează schimbul internațional de studenți și performanța în educație și în sport. Colaborarea cu federația de judo din Africa și deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor internaționale corespund cu viziunea pe termen lung a Universității de Științe ale Vieții „Regele Mihai I”, care are în plan atragerea unui număr cât mai mare de studenți străini, inclusiv din Africa, susținerea dezvoltării profesionale și personale a studenților precum și implicarea în cercetare, dezvoltare și inovare, cu accent în zona științelor vieții. În cadrul universității învață peste 6.000 de studenți, care formează o comunitate unită, activă și implicată în problemele societății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.