Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Bach a fost reales pentru patru ani în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (oficial)

CIO
Thomas Bach

Germanul Thomas Bach a fost reales pentru patru ani în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a anunţat miercuri AFP preluat de agerpres.

Thomas Bach, care are 67 de ani, este din 2013 în fruntea CIO, care a organizat miercuri un vot telematic în rândul membrilor săi, pentru realegerea germanului în funcţia de preşedinte al organizaţiei, acest avocat fiind singurul candidat.

Motivul principal al convocării celei de-a 137-a Sesiuni a CIO a fost realegerea lui Bach, deoarece conducerea forului olimpic a considerat oportun ca acest lucru să nu coincidă cu cealaltă adunare, programată chiar înaintea debutului Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în luna iulie.

Bach a fost reales aproape în unanimitate, cu 93 de voturi pentru şi unul contra, în timp ce patru membri ai CIO s-au abţinut.

Sesiunea CIO trebuia să se desfăşoare la Atena, însă dificultăţile generate de pandemia de coronavirus au făcut ca cei 103 membri ai forului internaţional olimpic să nu se mai deplaseze în capitala Greciei şi nici să se întâlnească în acelaşi sediu, astfel că lucrările se vor derula până la urmă online, notează EFE. Lucru care s-a întâmplat pentru prima dată la adunarea din iulie 2020, pe care Bach a deschis-o tocmai cu anunţul candidaturii la realegerea sa.

În luna decembrie s-a confirmat că nu vor mai exista alţi pretendenţi la postul de preşedinte al CIO.

Previzibilul marş triumfal pe care Bach îl va efectua în această întâlnire îi va oferi câteva momente de bucurie după necazurile din ultimele luni, legate de amânarea Jocurilor de la Tokyo şi obstacolele sanitare, organizatorice şi economice pe care CIO şi autorităţile japoneze încearcă să le depăşească până la startul competiţiei, programat pe 23 iulie.

Astăzi totul arată că Jocurile din Japonia vor avea loc, deşi în condiţii nemaivăzute până acum. Unele dintre aceste condiţii ar putea fi lipsa publicului venit din străinătate şi limitarea numărului spectatorilor prezenţi pe stadioane, decizii care urmează să fie luate în săptămânile următoare şi despre care nu se aşteaptă un anunţ din partea comitetului de organizare, joi, în cadrul Sesiunii CIO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.