Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Bach cere ca sportivii participanţi la Jocurile Olimpice să se bucure de o primire călduroasă la Tokyo

CIO
Thomas Bach

Germanul Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a cerut guvernului Japoniei ca sportivii participanţi la Jocurile Olimpice să se bucure de o primire călduroasă la Tokyo, pentru că au aderat la protocoalele stricte anti COVID-19 cu scopul de a evita răspândirea noului coronavirus, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Bach a făcut această cerere la o întâlnire la Tokyo cu premierul nipon Yoshihide Suga şi alţi oficiali implicaţi în organizarea evenimentului olimpic, în care au avut loc schimburi de informaţii privind măsurile adoptate pentru desfăşurarea întrecerilor olimpice şi ale detalii privind pregătirile.

''Măsurile stricte incluse în ghidurile pentru participanţi sunt în vigoare, se aplică şi funcţionează. Cer poporului japonez să primească cu căldură pe sportivii din toată lumea, care, la fel ca ei, au depăşit atâtea provocări, s-au antrenat din greu ani de zile şi care tânjesc după acest moment'', a spus Bach, care a subliniat că au existat doar trei cazuri pozitive între cei 8.999 de sportivi care au intrat în Japonia.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

 


Foto: (c) KIMIMASA MAYAMA POOL/EPA


Şeful CIO a adăugat că 85% din rezidenţii Satului Olimpic, care include staff-ul legat de sportivi, vor fi vaccinaţi la intrarea în Japonia, iar procentul va ajunge la 100% în cazul membrilor forului olimpic şi a altui tip de personal.

Jocurile Olimpice ''vor fi istorice din multe motive diferite'', de la amânarea fără precedent cu un an, la provocările cu care s-au confruntat şi atenţia cu care vor fi urmărite întrecerile la televizor de către miliarde de oameni.

O mare parte a japonezilor sunt îngrijoraţi de desfăşurarea Jocurilor şi de potenţialul de a deveni un focar de infecţii într-un moment de reducere a cazurile de COVID-19 în capitala japoneză, o preocupare împărtăşită de experţii în sănătate care sfătuiesc guvernul japonez.

Organizatorii îşi menţin poziţia de a desfăşura Jocuri ''sigure'' pe fondul unor restricţii sanitare stricte care au afectat pregătirile pentru eveniment, inclusiv scoaterea de pe drumurile publice ale ştafetei torţei olimpice la Tokyo. Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe 23 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.