Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Bach: Infantino a fost propus pentru a deveni membru CIO. Sebastian Coe va trebui să aştepte, din cauza unui conflict de interese

fifa

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a declarat, joi, că şeful FIFA, Gianni Infantino, a fost propus pentru a deveni membru CIO. În ceea ce îl priveşte pe şreşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe, acesta va trebui să aştepte, deoarece există un conflict de interese, a precizat Bach, potrivit Reuters, scrie news.ro.

FIFA şi World Athletics, forurile care conduc două dintre cele mai importante sporturi olimpice, nu au reprezentanţi în CIO din 2015, când din comitet au plecat Sepp Blatter şi Lamine Diack.

De-a lungul anilor, calitatea de membru CIO pentru preşedinţii federaţiilor de fotbal şi atletism a fost privită ca fiind ceva ce vine automat. Totuşi, cele două federaţii internaţionale au rămas în afară în ultimii ani, fiind afectate de scandaluri de corupţie şi dopaj. Diack, care neagă acuzaţiile la adresa sa, va fi judecat pentru corupţie în ianuarie.

Citește și: Mihai Stoica, despre Voduţ: Băiatul a pariat pe victoria echipei sale. Un avertisment era suficient

Thomas Bach a declarat că Infantino a fost propus ca membru al CIO, propunere care va fi supusă votului la alegerile din ianuarie. Au mai fost propuşi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis, David Haggerty, şi preşedintele Comitetului Olimpic Japonez, Yasuhiro Yamashita.

Sebastian Coe nu a fost însă propus, din cauza unui conflict de interese. “Voiam ca el să devină membru CIO, ca preşedinte al unuia dintre cele mai importante sporturi olimpice. Am discutat cu el şi am abordat problema riscului unui potenţial conflict de interese”, a afirmat Bach.

În afara funcţiei de preşedinte al World Athletics, Coe are şi postul de preşedinte al unei firme de consultanţă care colaborează cu CIO.

Thomas Bach a precizat că preşedintele federaţiei de atletism a informat conducerea CIO că nu poate rezolva imediat problema conflictului de interese, dar lucrează la acest lucru.

Bach a menţionat că Sebastian Coe ar putea deveni membru CIO la sesiunea din perioada Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.