Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Bach, șeful CIO, a vizitat un grup de sportivi ucraineni care trăiesc şi se antrenează în Elveţia

CIO
Thomas Bach

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a vizitat un grup de sportivi ucraineni care trăiesc şi se antrenează în Elveţia, pentru a le garanta sprijinul continuu al mişcării olimpice pe durata războiului din ţara lor şi, de asemenea, ajutorul pentru reconstrucţia structurilor sportive după încheierea conflictului, informează EFE.

În timpul vizitei sale la Centrul Mondial de Ciclism al UCI, Bach a fost însoţit de ministrul ucrainean al Tineretului şi Sportului, Vadim Gutţait, şi de preşedintele Comitetului Olimpic Ucrainean, fostul săritor cu prăjina Serghei Bubka, scrie agerpres.ro.

CIO a creat un fond de solidaritate pentru Ucraina, la care a contribuit cu un milion de dolari. Cu donaţiile primite din alte părţi, contul a depăşit două milioane de dolari, sumă care a început deja să fie distribuită.

Obiectivul este ca sportivi ucraineni să continue să participe la competiţiile internaţionale. Nu este vorba doar de un ajutor financiar, ci şi de sprijin logistic, de facilitate a deplasărilor, asigurarea de facilităţi de antrenament, cazare, echipament şi uniforme, printre altele.

Bubka şi Gutţait au vizitat diverse centre de antrenament din Elveţia în cursul acestei săptămâni, iar Thomas Bach li s-a alăturat la sediul Uniunii Cicliste Internaţionale, unde au participat la sesiuni de antrenament de BMX şi ciclism pe pistă şi au întâlnit 30 de sportivi. Trei dintre aceştia se antrenează în mod regulat acolo, dar alţi 27 au fost evacuaţi de ciclismul elveţian.

"A fost emoţionant să-i cunosc şi să-i ascult pe sportivii ucraineni afectaţi de teribilul război din ţara lor. Există zeci de ciclişti şi sute de ucraineni din alte sporturi care pot continua să participe la competiţiile internaţionale datorită ajutorului CIO şi al multor părţi interesate din Mişcarea Olimpică, precum UCI. Vreau să le mulţumesc tuturor", a spus cu această ocazie preşedintele CIO.

Ministrul ucrainean l-a informat pe Bach despre propunerea ţării sale făcută actorilor din sectorul sportiv de a patrona renaşterea cluburilor şi a infrastructurii sportive din Ucraina, după încheierea războiului.

"Aceasta este o iniţiativă grozavă. CIO sprijină pe deplin acest proiect", a spus Thomas Bach. "Sprijinul CIO pentru comunitatea olimpică ucraineană va continua. Ne oferim să coordonăm această iniţiativă împreună cu comunitatea olimpică din întreaga lume", a adăugat conducătorul mişcării olimpice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.