Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Bach va anunţa după JO 2024 dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al CIO

https://www.dw.com/en/opinion-a-victory-for-the-ioc-as-thomas-bach-stands-up-to-russia/a-41666616
thomas bach

Germanul Thomas Bach va aştepta încheierea Jocurilor Olimpice de la Paris pentru a anunţa dacă doreşte să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în 2024, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, a afirmat cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al CIO de marţi şi miercuri, că această decizie a lui Bach de a-şi amâna anunţul se bazează pe recomandarea Comisiei de etică a CIO şi a fost aprobată în unanimitate de Executivul forului olimpic.

"Este clar că momentul unei astfel de decizii prezintă un risc mare să eclipseze cursul Jocurilor Olimpice, precum şi campania de alegeri în sine", indică recomandarea Comisiei de etică, citată de Adams.

"Prin urmare, pentru a proteja acest proces electoral, se recomandă preşedintelui CIO să amâne orice astfel de decizie până la sfârşitul Jocurilor Olimpice", mai scrie în recomandare.

Thomas Bach se află în fruntea Comitetului Internaţional Olimpic din 2013 şi, conform Cartei Olimpice, nu mai poate candida pentru un al treilea mandat în 2025.

Dar la ultima Sesiune a CIO, desfăşurată în octombrie la Mumbai (India), o serie de membrii ai mişcării olimpice i-au cerut lui Bach să candideze pentru un nou mandat, ceea ce ar necesita o schimbare a Cartei Olimpice. CIO a precizat că acest lucru se poate face printr-un vot prin corespondenţă.

Bach nu a exclus posibilitatea de a continua ca preşedinte, dar a spus că este loial Cartei Olimpice.

Jocurile Olimpice de la Paris sunt programate în perioada 26 iulie-11 august 2024.

Termenele şi limitele de vârstă au fost introduse de CIO după scandalul de mită pentru voturi în legătură cu Jocurile Olimpice din 2002, de la Salt Lake City (SUA). Preşedintele CIO este ales pentru opt ani şi poate solicita un al doilea mandat de patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.