Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Young, la conferința Monitorului Apărării şi Securităţii: 'Armatele est-europene ar trebui să optimizeze capacitatea de reacţie'

Inquam Photos / George Calin
armata romana

Ţările central şi est-europene din cadrul NATO au experienţa instituţională necesară, dar ar trebui să optimizeze modul de conducere, capacitatea de reacţie şi finanţarea, afirmă dr. Thomas-Durell Young, unul dintre invitaţii la Conferinţa organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), anunță MEDIAFAX.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă .

"Orice analiză imparţială a datelor referitoare la evaluarea capacităţii de reacţie a forţelor armate din centrul şi estul Europei poate doar să concluzioneze că, în cel mai bun caz, situaţia este problematică. Acest lucru nu înseamnă că armatele unor membre vechi ale Alianţei - spre exemplu, Germania - nu necesită îmbunătăţirea capacităţii de reacţie. Aceste forţe armate au experienţa instituţională şi cunoştinţele de a îmbunătăţi capacitatea de reacţie; dar sunt necesare o conducere puternică şi mai multă finanţare", afirmă dr. Thomas-Durell Young în articolul intitulat "Ce nu cumpără guvernele din centrul şi estul Europei cu bugetele de apărare? Indiciul capacităţii de reacţie", publicat în RUSI Journal.

Citește și: EXCLUSIV Unde lucrează soția șefului de Poliție care ar fi amenințat-o pe mama Luizei: E procuror

"În privinţa forţelor armate din centrul şi estul Europei, cauzalitatea actualelor disfuncţionalităţi poate fi identificată, astfel că pot exista soluţii dacă oficialii politici, în domeniul militar şi al apărării sunt serioşi în asumarea obiectivului Alianţei de îmbunătăţire a capacităţii de reacţie. Din nefericire, sunt prea multe cazuri în care capacitatea de reacţie pur şi simplu nu este definită ca prioritate", argumentează dr. Thomas-Durell Young, unul dintre invitaţii la Conferinţa pe tema "Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare", organizată pe 3 octombrie de Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS).

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

Dr. Thomas-Durell Young este lector superior la Şcoala Navală Postuniversitară şi manager de program la Centrul pentru Relaţii Civil-Militare, în cadrul Departamentului Apărării de la Washington. Este autorul/co-autorul a cinci cărţi, inclusiv "Anatomia instituţiilor de apărare europene post-comuniste: Mirajul modernităţii militare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.