Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiberiu Dinu, consul general la Milano, apărat de românii din Italia, după atacul lui Rareş Bogdan. Scrisoare pentru Iohannis şi Dăncilă

scrisoare gabor

Viorica Dăncilă a luat decizia de a-l numi pe Tiberiu Dinu în funcţia de consul general la Milano, ceea ce a atras critici vehemente din partea eurodeputatului PNL Rareş Bogdan. Preotul Gabor Codrea, protopop la Protopopiatul Trivento II, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Viorica Dăncilă, şi ministrului de Externe, Ramona Mănescu, în care laudă activitatea lui Tiberiu Dinu în slujba românilor din Italia.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, o acuzase pe Viorica Dăncilă că ”vrea blocarea alegerilor din diaspora", după ce premierul a luat decizia de a-l numi pe Tiberiu Dinu consul general la Milano. În replică, preotul Gabor Codrea aminteşte colaborarea bună pe care românii din Italia au avut-o cu Tiberiu Dinu.

”Am remarcat activitatea Consulului General de atunci, Mircea Gheordunescu, și pe cea a lui Tiberiu Dinu, Consul în acea perioadă, implicați cu entuziasm și profesionalism într-o serie de activități menite să pună în lumină valori culturale și sociale românești. În momentul în care la Verona s-a născut ideea formării unui Centru Cultural și Social, am avut susținerea totală a celor doi Consuli, iar dacă la nivel local demersurile au fost încununate de un succes răsunător, se poate spune, pe bună dreptate, că este în special meritul Consulului Tiberiu Dinu, care a garantat personal, în repetate rânduri, importanța și valoarea înfăptuirii acestui proiect la Verona”.

Preotul Gabor Codre mai spune că ani de-a rândul, Tiberiu Dinu i-a stat aproape necondiționat și, împreună cu autoritățile locale, au găsit soluții în demararea acelui proiect de amploare.

”Dacă în țară un oarecare fost redactor aservit astăzi unor interese politice încearcă să atragă atenția asupra sa într-un teatru politic, denigrând munca onestă și rezultatele unor adevărați profesioniști, noi, cei de aici, considerăm că funcționari ai Statului, așa cum este consulul Dinu, au adus mai mult respect față de România (...) decât agitația politică a unui redactor de televiziune în căutare de recunoaștere și ascensiune personală”, a mai zis preotul.

Scrisoarea integrală:

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.