Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TIFF 2020 - Proiecţii exclusiv în aer liber, în peste zece spaţii din Cluj-Napoca şi împrejurimi

Inquam Photos / Manases Sandor
TIFF

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (31 iulie - 9 august) se reconfigurează, într-un an în care măsurile siguranţă şi cele de distanţare fizică sunt prioritare, şi propune o ediţie cu proiecţii exclusiv în aer liber în peste zece spaţii din Cluj-Napoca şi din împrejurimi.

Măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât şi pentru public şi invitaţi, şi vor fi afişate vizibil în toate spaţiile TIFF, potrivit news.ro.

Citește și: Alina Bica, declarații-bombă în fața judecătorilor italieni (presă) .

A 19-a ediţie a festivalului va începe pe 31 iulie, în Piaţa Unirii, cu „La Belle Époque”, o comedie franceză cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet şi Fanny Ardant pentru care biletele s-au epuizat din prima zi în care au fost puse în vânzare. Filmul va putea fi vizionat, în paralel, în alte două spaţii, iar biletele vor fi puse în vânzare curând.

Mai mult de 130 de titluri selectate de directorul artistic Mihai Chirilov vor rula de-a lungul celor 10 zile de festival.

Proiecţiile vor începe la ora 21.30, cu câteva excepţii. Pentru copii, filmele EducaTIFF vor fi difuzate dimineaţa, de la ora 10.00, în curtea Muzeului de Artă.

În programul TIFF intră cinci dintre spaţiile de tradiţie, precum Piaţa Unirii Open Air, Castelul Bánffy de la Bonţida, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Muzeul de Artă Cluj şi Iulius Parc Open Air, şi altele noi, care vor fi amenajate special pentru festival.

Proiecţiile de la TIFF 2020 vor avea loc în Piaţa Unirii, Muzeul de Artă (str. Piaţa Unirii, nr. 30), Báthory (curtea Liceului Teoretic „Báthory István”, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2), Coşbuc (curtea Liceului Naţional „George Coşbuc”, str. Avram Iancu, nr. 70-72), Apáczai (curtea Liceului Teoretic „Apáczai Csere János”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 26), János Zsigmond (curtea Liceului Unitarian „János Zsigmond”, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 9), USAMV (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Calea Mănăştur 3-5), Iulius Parc (str. Alexandu Vaida-Voevod, nr. 53 B), Baza Transilvania (B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 41), Hoia (aleea Muzeului Etnografic),Vlaha (Arkhai Sculpture Park) şi Bonţida (Castelul Bánffy).

În fiecare spaţiu de proiecţie vor exista fluxuri de intrare şi ieşire vizibil marcate, iar membrii echipei TIFF vor ghida în permanenţă accesul. La intrare, vor fi scanate biletele, se va efectua un triaj observaţional şi se va verifica temperatura (non-contact). Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât şi cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie. Purtarea măştii şi respectarea distanţei de minim 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi aranjate în două moduri, pentru o persoană şi pentru 2 persoane care vor viziona filmul împreună, şi vor fi dezinfectate după fiecare proiecţie, cu substanţe avizate.

Regulile detaliate vor fi publicate pe site-ul tiff.ro şi vor fi afişate în locaţii.

Biletele vor fi puse în vânzare online, după 21 iulie, pe tiff.eventbook.ro şi prin TIFF Official App (disponibilă în Google Play şi App Store). Va exista un singur punct de vânzare a biletelor, în Piaţa Unirii. Vor fi puse în vânzare două tipuri de tichete pentru proiecţiile obişnuite: bilet de intrare în valoare de 20 de lei (valabil pentru o singură proiecţie, pentru o singură persoană) şi bilet de intrare combo (valabil pentru două persoane), de 35 de lei. Preţul unui bilet pentru gala de deschidere şi evenimentele speciale este 30 de lei, iar cel pentru gala de închidere, din Piaţa Unirii, pe 8 august, de 50 de lei. Numărul locurilor va fi limitat, doar în câteva spaţii fiind posibil numărul maxim de 500 de participanţi admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.