Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de stat româno-ucraineană: Doi străini, reţinuţi

jurnaldevrancea.ro
catuse

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră - ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat ţigări de provenienţă ucraineană în valoare totală de 95.500 lei, care urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din zonă, precizează un comunicat de presă al instituţiei remis, miercuri, Agerpres. Conform sursei citate, în urma acţiunii poliţiştilor de frontieră Sectorul Sighetu Marmaţiei, a fost reţinut cetăţeanul Petro P., în vârstă de 23 de ani, restul persoanelor implicat în transportul ţigărilor reuşind să scape.

Înaintea reţinerii cetăţeanului ucrainean, poliţiştii au observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase. După ce persoanele au ajuns pe malul românesc al Tisei, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, însă nici de această dată nu s-au oprit, fapt pentru care au tras trei focuri de avertisment în plan vertical. "Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment. Concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei au fost descoperite 12 colete care conţineau ţigări în valoare de 55.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării," se arată în comunicat.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la finalul anchetei vor fi luate toate măsurile legale ce se impun. De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, o patrulă a poliţiei de frontieră de la Sectorul Sarasău a observat un autoturism care se deplasa în mare viteză de la frontiera de stat către localitatea de frontieră Sarasău, judeţul Maramureş. "La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la oprirea în trafic a autoturismului, constatându-se că acesta este condus de cetăţeanul ucrainean Yurii B., în vârstă de 48 ani. Din primele verificări, în interiorul autoturismului au fost observate mai multe baxuri cu ţigări, fapt pentru care bărbatul, împreună cu autoturismul, a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor," menţionează aceeaşi sursă.

În urma inventarierii ţigărilor de provenienţă ucraineană a rezultat o valoare de 40.500 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul marca Citroen Xsara, cu număr de înmatriculare specific Franţei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.